*Nettavisen* Nyheter.

Flere ungdommer har testet positivt på dødsdop

Selv 2 mikrogram av det syntetiske opioidet fentanyl kan være dødelig. Mexicanske narkobander blander nå stoffet, som er 50 ganger sterkere enn heroin, inn i falske smertestillende piller som havner i USA.

Selv 2 mikrogram av det syntetiske opioidet fentanyl kan være dødelig. Foto: New Hampshire State Police / Oslo universitetssykehus (NTB scanpix)

Ungdommer på ruskontrakt har testet positivt på det livsfarlige dopet fentanyl, skriver Telemarksavisa. Nå jakter politiet på kilden.

18.02.20 12:50

Politiet har oppdaget at flere ungdommer i Grenland i Telemark, som går på såkalte ruskontrakter etter at det er oppdaget at de bruker narkotika, har testet positivt på det mye omtalte stoffet fentanyl.

– Vi har fått bekreftet at det har slått ut på prøver, forteller leder for forebyggende enhet hos politiet i Grenland, Tor-Ragnar Steffensen, til Telemarksavisa.

Dermed tyder alt på at stoffet er i sirkulasjon i det unge rusmiljøet i området.

– Det er med å bekrefte at det er i omløp, påpeker han.

Det livsfarlige dopet er ekstremt farlig fordi det er vanskelig å dosere. Det er også hundre ganger sterkere enn både morfin og heroin.

Ruskontraktene er et samarbeid mellom politiet og kommunen. I stedet for straff og bot får de påtaleunnlatelse mot å avlegge jevnlige urinprøver for å prøve å stoppe misbruket. Tanken er å få ungdom under 18 år ut av en ond sirkel.

Hva som skjer videre med ungdommene er for tidlig å si:

– I utgangspunktet, hvis man bryter kontrakten, så blir man kalt inn til bekymringssamtale og eventuelt bruddmøte, forteller Steffensen til Nettavisen.

– På generelt grunnlag kan jeg si at de ruskontraktene som vi har med å gjøre har utgangspunkt i straffbare forhold. Hvis kontraktene brytes så har man ikke lenger påtaleunnlatelse, sier han til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag