RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere unge har fått kreft i Fukushima

(AP Photo/Kyodo News)
Sist oppdatert:
Ytterligere seks unge mennesker fra Fukushima-distriktet har fått kreft i skjoldbruskkjertelen etter atomulykken i 2011.

Tokyo (NTB-DPA): I alt har 18 unge blitt diagnostisert med kreft etter at radioaktivt materiale lekket ut fra et atomkraftverk i området etter jordskjelvet og tsunamien i mars 2011, melder nyhetsbyrået Kyodo.

Alle var 18 år eller yngre da ulykken skjedde.

I tillegg er det mistanke om at 25 andre har fått ulike former for kreft, 15 flere enn hva som kom fram i en rapport i juni.

Likevel fastholder en professor ved Fukushimas medisinske universitet at det er for tidlig å knytte krefttilfellene til atomulykken.

Over 150.000 innbyggere måtte flytte hjemmefra på grunn av de høye nivåene med radioaktivitet.

Kina-sjokk
Kina reagerer med «sjokk» på at det fortsatt lekker fra et japansk atomkraftanlegg, over to år etter at en naturkatastrofe ødela anlegget.

Onsdag ble det kjent at lekkasjen av radioaktivt vann fra atomkraftverket Fukushima Daiichi er mer omfattende enn tidligere antatt.

I en uttalelse fra kinesisk UD anmodes Japan om å ta situasjonen på alvor og iverksette effektive tiltak for å få en slutt på de negative virkningene etter atomulykken i Fukushima. Uttalelsen er sendt til nyhetsbyrået Reuters.

Denne uken ble det kjent at det igjen lekker ut radioaktivt vann fra det ødelagte kraftverket.

Lekkasjen ble først kategorisert som mindre alvorlig, men onsdag skjerpet Japans atombyrå advarselen fra nivå én til tre på en skala som går fra én til sju.

Eieren av kraftverket, TEPCO, opplyste tirsdag at det var lekket ut 300 tonn radioaktivt vann fra en tank. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere