*Nettavisen* Nyheter.

Flere vil granske MS Thorbjørn

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

22. juli kommisjonen vil granske AUF-fergen.

25.10.11 19:41

Ifølge VG Nett skal det ha kommet minst fire henvendelser til kommisjonen om hva som skjedde med AUF-båten, som raskt forlot Utøya etter angrepet 22. juli.

Les også: - Kulene vil neppe gått gjennom skroget

Flere privatpersoner skal ifølge avisen ha tatt kontakt med 22. juli kommisjonen og bedt om at ferden til AUF-fergen granskes.

En av personene som har kontaktet kommisjonen er tidligere ambulansesjåfør Erik Schjenken.

«Jeg klarer ikke helt å befri meg fra tanken om at liv kanskje kunne vært spart hvis ting hadde blitt håndtert annerledes ute på Utøya da skytingen startet», skriver den Schjenken i en e-post til 22. juli-kommisjonen, datert 15. oktober, ifølge VG.

Les også: Flyktet i AUF-fergen

Schjenken ønsker svar på om det forelå beredskapsplaner for Utøya for scenarioer som kunne kreve evakuering. I tillegg ber han om at AUFs egen beredskap evalueres av kommisjonen.

Den tidligere ambulansesjåføren spør i e-posten om flere liv kunne vært reddet, dersom fergen ikke hadde reist. Han lurer også på om politiet raskere kunne blitt fraktet ut, hvis fergen hadde vært tilgjengelig.

Kommisjonsleder Alexandra Bech Gjørv bekrefter at fergen er et aktuelt tema.

- Vi skal undersøke alle sider av hendelsen, herunder politiets innsats men også evakueringen og det som ellers skjedde under og etter angrepet. Da er båttrafikken rundt Utøya, og MS Thorbjørn, relevant å se nærmere på, sier Gjørv til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag