*Nettavisen* Nyheter.

Flere vil ha Erna enn Jens

Oslo (NTB): Jens Stoltenberg står fortsatt sterkt, men flere velgere vil heller ha Høyre-leder Erna Solberg som statsminister.

Hele 48 prosent av velgerne ønsker Erna Solberg som statsminister etter valget neste høst, viser en ny måling. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) blir slått med fem prosentpoeng, ifølge Respons som har utført målingen for Aftenposten.

- At Erna Solberg nå ligger foran med klar margin, er interessant. Jens Stoltenberg scoret lenge høyere som statsminister enn den samlede oppslutningen om den rødgrønne blokken, på grunn av hans personlige popularitet. Nå ser det ut som om han nærmer seg det rødgrønne grunnfjellet, sier valgforsker Anders Todal Jenssen.

Erna Solberg sier hun synes tallene er «veldig hyggelige».

- Jeg leser dette som at forventningene om regjeringsskifte er store for øyeblikket. Dette drar jeg som den mest sannsynlige statsministeren på borgerlig side nytte av. Slike målinger inneholder et element av om folk liker deg eller ikke som person, men mest av alt handler det om politikk, sier Høyre-lederen.

Likevel peker 43 prosent av velgerne fortsatt på Stoltenberg, noe som viser at hans popularitet ikke er blitt redusert i løpet av høsten. En tilsvarende måling i september ga ham samme resultat. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.