RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere vil jobbe i politiet

Oslo (NTB): Hele 3.442 personer har søkt seg til Politihøgskolen i år, og stadig flere kvinner er blant søkerne.

Det er 73 flere søkere i år sammenlignet med fjoråret, og kvinneandelen steg til nær 40 prosent, viser tall som kom tirsdag. Tidligere år har andelen ligget på over 35 prosent.

- Det er veldig hard konkurranse om de gode hodene, og vi er fornøyde med å opprettholde jevne og gode søkertall til politiutdanningen. Mange søkere per studieplass er viktig for å sikre god kvalitet, sier sjef Håkon Skulstad i Politihøgskolen til NTB.

Han synes det er gledelig at 40 prosent av søkerne er kvinner.

- Vi har i flere år jobbet aktivt for å motivere kvinner til å søke blant annet i form av rekrutteringsarbeid. Hvis vi ser at det stabiliserer seg på 40 prosent kan det bli aktuelt å øke andelen, sier Skulstad.

Som vanlig vil flesteparten studere ved Politihøgskolen i Oslo, men det er også interesse for læresteder utenfor hovedstaden. Noen flere har valgt byer utenfor Oslo som førsteprioritet enn hva som var tilfelle i 2011. Nær halvparten av alle søkerne har kun søkt seg til Politihøgskolen, som betyr at de ikke bryr seg om hvor hen i landet de havner så lenge de kommer inn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere