RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MMS-foto: Henrik Færevåg/iBergen.no

Flere vil overta Ulriksbanen

Nye Ulriksbanen AS kan i løpet av denne uken miste konsesjonen. Andre selskaper har allerede meldt sin interesse for å drive taubanen.

Driftssselskapet har vært under etterforskning i et år, etter at Fylkesmannen anmeldte selskapet for grove brudd på sikkerhetsrutinene høsten 2005, skriver Bergens Tidende. Hvis påtalemyndigheten konkluderer med at det er begått lovbrudd, vil reaksjonen bli en kraftig bot.

Politiadvokat Elisabeth Deinboll ved Hordaland politidistrikt holder også muligheten åpen for at boten vil bli gitt som foretaksstraff, og ikke til en enkeltperson. Skulle det ende med foretaksstraff, kan Fylkesmannen inndra selskapets konsesjon.

Bergen kommune har mistet tilliten til Nye Ulriksbanen AS, og byrådsleder Henning Warloe sier til BT at selskapet verken har de menneskelige eller økonomiske ressursene til å drive banen. Warloe har allerede vært i kontakt med andre selskaper som er interesserte i å ta over driften av turistmagneten.

- Vi hadde noen henvendelser i vintere, da det var mye oppmerksomhet rundt Ulriksbanen. Jeg vil ikke navngi noen, men det finnes andre selskaper som kan drive banen, sier Warloe til BT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere