RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere vil spise hest etter skandalen

A picture taken on February 22, 2013 shows traceability labels on horsemeat at a slaughterhouse in the Belgian city of Charleroi.
A picture taken on February 22, 2013 shows traceability labels on horsemeat at a slaughterhouse in the Belgian city of Charleroi. Foto: VIRGINIE LEFOUR (Afp)
Sist oppdatert:
- Slakterbutikker forteller om en nærmest galopperende interesse.

– Nå som det har blitt oppmerksomhet rundt kjøttet, kommer kunder som har «glemt» at det finnes. Også nye kunder strømmer til, sier Alf Strøm-Larsen, som eier en delikatesseforretning i Oslo, til Aftenposten.

Strøm-Larsens leverandør Fatlandkonsernet bekrefter at pågangen har vært ekstra stor de siste dagene.

– Særlig har interessen vært stor i Oslo, men også ellers i landet. Det er jo litt spesielt at en skandale har gjort det populært, sier daglig leder Ståle Fatland.

Avsløringen av at hestekjøtt er blitt feilmerket og solgt som storfe, har fått mye oppmerksomhet både i Norge og en rekke andre europeiske land den siste tiden.

– Skandalen ligger ikke i at det er hestekjøtt, men at vi har blitt lurt, sier restauranteier og matskribent Andreas Viestad. Han forteller at tartar av hest er blitt den mest populære forretten på hans restaurant på Bislett.

Også Solheim Kjøtt i Bergen har solgt mye hestekjøtt i det siste. Andre butikker opplyser til Aftenposten at de har forsøkt å skaffe kjøttet, uten å lykkes.

– Vi har prøvd å få tak i rent hestekjøtt, men det lille som er, ender nok opp i østlandsområdet. Det er streng kontroll på hestekjøtt, og ikke mye hest på markedet, sier butikkmedarbeider Gunn Langfjord i Thoresen Slakterforretning på Steinkjer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere