*Nettavisen* Nyheter.

Flere vil vrake Trine Skei Grande

 

VIL FORTSETTE: Trine Skei Grande vil fortsette som Venstre-leder, men flere av partilagene i Venstre vil vrake henne. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Flere lokallag vil heller ha Sveinung Rotevatn som Venstre-leder.

21.10.19 15:12

Viken Venstre vraker hele partiledelsen i sin innstilling til valgkomiteen, skriver NRK.

Partilaget, i landets største fylke, bestemte på sitt møte i helgen at de vil verken ha leder Trine Skei Grande eller de to nestlederne Ola Elvestuen og Terje Breivik i ledelsen videre.

Totalt ti navn til ny partiledelse har Viken Venstre spilt inn overfor valgkomiteen, og på lista er både Abid Raja, Sveinung Rotevatn og Guri Melby.

- Det fungerer ikke

Bergen Venstre vil også kvitte seg med hele dagens partiledelse i Venstre, og foreslår statssekretær Sveinung Rotevatn til ledervervet.

Det kommer fram av innstillingen som Bergen Venstre denne helgen sendte til valgkomiteen, skriver Bergens Tidende.

Klikk på bildet for å forstørre.  

ØNSKES: Statssekretær Sveinung Rotevatn ønskes som ny Venstre-leder av flere lokallag i partiet. Foto: (NTB scanpix)

- Dagens ledertrio fungerer ikke. Vi trenger noen som er mer tydelige i viktige liberale saker, og som klarer å kommunisere bedre ut til folk og internt i partiet. Derfor har vi lagt en helt ny kabal, sier leder Jo Lerheim i Bergen Venstre til avisa.

Ifølge NRK vil Hordaland Venstre gå inn for å bytte ut Grande med Raja. Fra før av er det også kjent at Troms og Finnmark Venstre går inn for å vrake partilederen.

Foreslår Rotevatn og Melby

Unge Venstre og Venstrekvinnelaget har i tillegg gitt beskjed om at de ønsker å bytte ut Grande med Rotevatn. De foreslår også Guri Melby som første nestleder.

- Begge har vist at de er tydelige i viktige politiske spørsmål for Venstre, blant annet en offensiv klimapolitikk hvor vi kutter klimagassutslipp raskt, og en human ruspolitikk, sa Unge Venstres nestleder Kjersti Konstanse Løfors til NTB i forrige uke.

Valgkomiteen skal diskutere forslagene på Fornebu fredag, i forkant av landskonferansen for partiets lokalpolitikere. Valgkomiteens innstilling skal være klar 6. mars, før ledervalget avgjøres på landsmøtet i midten av april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag