Flere vitner i avhør om gullsmedran i Drammen

BRUTALT RAN: Polititeknikere inne i urmakerforretningen i Drammen som ble ranet av fire personer fredag ettermiddag. Urmakeren ligger i Nedre Storgate ved Bragenes Torg.

BRUTALT RAN: Polititeknikere inne i urmakerforretningen i Drammen som ble ranet av fire personer fredag ettermiddag. Urmakeren ligger i Nedre Storgate ved Bragenes Torg. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

De fire mennene som sto bak det brutale gullsmedranet i Drammen sentrum fredag, er fortsatt på frifot. Politiet har avhørt flere vitner.

30.05.15 17:20

Politiet har overvåkingsbilder av gjerningsmennene, men vil først mandag vurdere om de skal gå ut med disse.

– Det er blant annet fordi vi ønsker ro rundt etterforskningen, sier politiførstebetjent Tina Berg i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Ranerne truet med pistol, og to ansatte ble lagt i håndjern under ranet ved 15.30-tiden fredag. Det ble også brukt pepperspray, ifølge politiet. To av ranerne knuste montre og tok med seg klokker, men det er ikke kjent hvor mye de fikk med seg.

Ranerne snakket ikke norsk, og en av de ansatte opplyste at de sannsynligvis er av østeuropeisk opprinnelse. Store politistyrker lette etter mennene fredag ettermiddag og kveld, uten resultat.

Fortsatt ønsker politiet å komme i kontakt med folk som har sett ranerne eller på annen måte har informasjon om saken.

– Vi er interessert i alle typer tips, sier Berg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.