Gå til sidens hovedinnhold

Flere vraker bilen enn tidligere

Oslo (NTB): Økt vrakpant, gode tider og stort nybilsalg gjør at stadig flere velger å skrote sin gamle bil, ifølge tall fra Norges Biloppsamleres Forening (NBF) og Toll- og avgiftsdirektoratet.

Hittil i år har veksten vært på 19,4 prosent sammenlignet med samme tidspunkt i fjor. Til nå i år har det blitt innlevert 119.991 biler, av disse ble 34.338 samlet inn i tredje kvartal.

- Nordmenn velger i økende grad biler med lave CO2-utslipp og lavt drivstoff-forbruk, noe som har ført til at flere vraker bilen sin tidligere enn før. Vrakpanten økte igjen 1. juli, slik at den nå er på 3.000 kroner. I tillegg medfører gode tider i Norge og stort nybilsalg at mange velger å skrote sin gamle bil, sier NBF-styreleder Tore Alm.

Alm viser til at man i Danmark har innført en forskrift som pålegger dem som mottar biler til vraking, å plukke av brukbare deler. NBF mener at avfallsforskriften i Norge bør endres slik at samme ordning kan etableres også her.

Gjenvinnings- og gjenbruksgraden på innleverte bilvrak er på 85 prosent. Målet er å oppnå 95 prosent i 2015, i tråd med EØS-direktivet. (©NTB)

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter