RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flertall for å beholde fedrekvoten

Oslo (NTB): Uansett inntekt, utdanning, alder eller kjønn er det et klart flertall for å beholde fedrekvoten, viser en undersøkelse som Ipsos MMI har utført for Dagbladet.

Undersøkelsen viser at 52 prosent av de spurte vil beholde fedrekvoten og foreldrepermisjonen som i dag. 41 prosent mener fedrekvoten kan forsvinne til fordel for en fri fordeling mellom mor og far. 7 prosent svarer at de ikke har noen mening i saken.

I dag innebærer foreldrepermisjon at 14 uker er forbeholdt mor. Like mange uker er forbeholdt far. Resten av tiden kan fordeles fritt mellom mor og far innen tre år.

Barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) skriver i en kronikk i Dagbladet at hun har sett seg lei på kritikken fra de borgerlige partiene om at regjeringen ikke har noen ordentlig familiepolitikk.

- De siste årene er Norge kåret til verdens beste mammaland, verdens beste ammeland, verdens beste kvinneland, verdens beste pappaland og verdens nest beste land å bo i for barn. Likevel mener KrF, ofte med følge av Høyre og Frp, at den rødgrønne regjeringen svikter familien, skriver hun i kronikken.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) viser til at fedrekvoten har vært omstridt siden den ble lansert på 1980-tallet. Han mener det blir mindre valgfrihet uten pappapermisjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere