RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flertall for alkolås i skolebusser

Oslo (NTB): Det er politisk flertall på Stortinget for å innføre alkolås i skolebusser.

Stortingspolitikere fra flere partier varslet på et seminar i Oslo onsdag at det nå er politisk flertall i Stortinget for å innføre alkolås i skolebusser, og senere for kommersielle kjøretøyer, skriver organisasjonen Frihet Fra Trafikkrus (FFT) i en pressemelding.

På seminaret varslet Bård Hoksrud (Frp) at hans part vil støtte et slikt forslag. Han viste til at Frp i november støttet resolusjonen i Nordisk råd som anbefaler alkolåskrav i kommersielle kjøretøyer.

Også Susanne Bratli (Ap) varslet at det foreligger programforslag om dette til Arbeiderpartiets landsmøte senere i vår. Og med KrFs programerklæring om alkolås, vil det dermed gå mot innføring av alkolås i skolebusser neste stortingsperiode.

- Dette er et politisk gjennombrudd for innføring av alkolås som trafikksikkerhetsverktøy i Norge, sier Bjarne Eikefjord, leder av Frihet Fra Trafikkrus (FFT).

Kommuner og fylkeskommuner kan som transportkunde kreve alkolås i kjøretøyer som utfører offentlige oppdrag, eller som trenger offentlig løyve. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere