RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: FRANK PERRY (AFP)

Flertall mot minaret-forbud

Sist oppdatert:
En landsomfattende spørreundersøkelse viser at 31 prosent av de spurte ønsker et forbud mot muslimske bønnetårn, minareter, i Norge.

Oslo (NTB): 44 prosent sier nei til et slikt forbud.

De spurte i Oslo og Akershus er mest negative til et forbud. Her sier 54 prosent nei, skriver Aftenposten.

Et slikt forbud ble nylig innført i Sveits etter en folkeavstemning.

Et klart flertall av de spurte er både negativ til folkeavstemning om saken og et forbud. 40 prosent sier nei til folkeavstemning og 44 prosent sier nei til et forbud. 24 prosent sier ja til folkeavstemning og 31 prosent sier de ville stemt for et forbud om det ble aktuelt med en folkeavstemning om saken.

De fleste tilhengerne av et minaretforbud støtter Høyre og Frp. 49 prosent av Frp-velgerne og 39 prosent av Høyres velgere støtter et forbud. Blant Venstre-, SV- og Rødt-sympatisører er mellom 12 og 18 prosent tilhengere av et forbud.

Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, tror ikke at motstanden handler om minareter i seg selv, men ser det heller som et uttrykk for at mange mener det er på tide å sette grenser for islam.

- Mange ser at islam tar mye plass i samfunnet. De ser at islam som religion utfordrer en del viktige prinsipper for samfunn i Europa som ytringsfrihet, religionsfrihet og likestilling. Bønnetårnene blir et symbol på islam som religion, sier Amundsen, som likevel ikke ser det som naturlig å arrangere en folkeavstemning om spørsmålet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere