RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flertall sier ja til Downs-blodprøve

Oslo (NTB): Et flertall av de spurte i en ny meningsmåling mener at blodprøven som kan avsløre om et foster har Downs syndrom, bør tillates.

En spørreundersøkelse InFact har gjort for avisen Dagen viser at 55,5 prosent av de spurte mente at blodprøven bør tillates.

Blodprøven kan erstatte dagens fosterdiagnostikk som gis til kvinner i risikogrupper. Prøven kan avdekke alvorlige sykdommer før abortgrensen ved 12. uke, og er både sikrere og mindre risikabel enn dagens metoder.

- Dette er ikke overraskende, i og med at vi allerede langt på vei har åpnet for en mer aggressiv diagnostikk av disse tilstandene gjennom forbedret teknologi og aksept av tidlig ultralyd. Dette er bare ett skritt videre, sier professor Reidun Førde ved Senter for medisinsk etikk ved Universitetet i Oslo.

Hun viser til at mange kvinner i dag går til tidlig ultralyd i privat regi for å avdekke Downs syndrom. Flere partier har derfor tatt til orde for å gjøre tidlig ultralyd til et offentlig tilbud.

- Det er en utvikling som jeg dessverre ikke har noen tro på at noen vil stoppe, det bare et spørsmål om tid, sier Førde. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere