RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flertall støtter homovielser i kirken

Oslo (NTB): Over halvparten av de spurte i en meningsmåling mener at to personer av samme kjønn bør få gifte seg i kirken.

57 prosent av de spurte mener det ikke er noe mer å diskutere. 32 prosent ber kirken stå på dagens syn, mens 11 prosent ikke har gjort seg opp noen mening, skriver Vårt Land. Blant folk under 30 år ønsker 7 av 10 at homofile skal få gifte seg i kirken, mens under halvparten av dem over 50 år ønsker det samme.

- Det er ikke tvil om at folkeopinionen har vært i bevegelse i dette spørsmålet. Men dette gir ikke svar på hvordan kirken skal forholde seg, sier Kirkerådets leder, Svein Arne Lindø til Vårt Land.

Han kan ikke svare på hva kirkens holdning er i saken.

- Det går det ikke an å svare på i dag. Dette er en av de store utfordringene som i tiden fremover skal behandles i Den norske kirkes besluttende organer. Før saken kan komme på vårt bord igjen, må vi avvente Bispemøtets læremessige uttalelse, som er varslet å komme i oktober 2013, svarer kirkerådslederen.

Bispemøtet har varslet at de vil komme med sin læremessige uttalelse om samliv i oktober. Deretter kan Kirkerådet ta tak i saken. Kirkerådet har tidligere gjort det klart at spørsmålet om kirkelig vigsel for homofile må behandles i minst to kirkemøter. Det første året må Kirkemøtet ha en prinsipiell drøfting av temaet, og så må et eventuelt vedtak om innføring av en ny liturgi foretas på et senere kirkemøte. Det betyr at Den norske kirke tidligst våren 2015 kan ta stilling til spørsmålet om å innføre liturgi for kirkevigsel av homofile. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere