*Nettavisen* Nyheter.

Flertall til Høyre og Frp på ny måling

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Oslo (NTB): Høyre og Fremskrittspartiet har flertall sammen i Norfaktas partibarometer for mai. Både Sosialistisk Venstreparti og Venstre havner under sperregrensen på målingen.

12.05.12 09:55

I målingen, som er gjennomført av Norfakta for Klassekampen og Nationen, får Høyre og Frp en samlet oppslutning på 50,7 prosent. Det ville gitt de to partiene i alt 93 av 169 mandater på Stortinget. De rødgrønne får 38,2 prosent og 65 mandater.

Høyre-leder Erna Solberg bekrefter at det kan bli blåblå alenegang om Høyre og Frp vinner stortingsflertallet sammen i neste valg.

- Men selv om det kan bli flertall til Høyre og Frp, bør alle de fire borgerlige partiene være med i en borgerlig regjering, sier Erna Solberg til NTB.

Samtidig sier hun at målingen er spesiell siden to partier faller under sperregrensen og mandatfordelingen derfor blir unaturlig.

I målingen er Høyre største parti med en oppslutning på 32,1 prosent, opp 0,4 prosentpoeng. Arbeiderpartiet er nest størst med 29,5 prosent, ned 1,3 prosentpoeng. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.