RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flertall vil satse på utdanning

En ny undersøkelse viser at et flertall av befolkningen mener det bør satses mer på utdanning.

(BIIPMAG): I en opinionsundersøkelse Sentio har gjort på oppdrag fra Studentenes Landsforbund (StL), kommer det frem at et flertall syntes det er viktigst at Norge satser på forskning og utdanning i økonomiske nedgangstider.

Utanning er viktig
Undersøkelsen fra Sentio består av et landsrepresentativt utvalg på 1000 personer over 15 år og ble gjennomført i perioden 17 til 23.februar 2009.

Hele 29 prosent av de spurte mente at Norge i nedgangstider heller bør satse på forskning og utdanning framfor oppussing av offentlige bygg, skattelette eller veiutbygging. Kun 14 prosent mente at skattelette var viktigst.

Håper Regjeringen lytter
Leder i StL, Øistein Svelle, mener beskjeden er tydelig, og håper Regjeringen lytter til hva opinionen mener.

- Til tross for at Regjeringen prater mest om stillaser og asfalt, mener flertallet at satsning på forskning og utdanning er veien å gå for at Norge skal komme seg styrket ut av nedgangstidene, sier Svelle.

Hvor mye har Regjeringen sagt de skal satse på utdanning?

- Hittil har det jo vært mye fokus på kortsiktige tiltak rettet mot finans- og anleggsbransjen, men vi håper at de når de jobber med revidert budsjett for 2009 og statsbudsjettet for 2010 ser at det er nødvendig med et løft innen forskning og utdanning. Vi har gjort det klart at vi mener det er viktig, og håper selvfølgelig at de vil være enig, forteller Svelle til BiipMag.

Hvilke konkrete tiltak bør bli satt i gang?

- Vi krever at regjeringen i 2010-budsjettet kommer med en skikkelig satsning på utdanningskvaliteten til studentene, gjennom å øke bevilgningene til universiteter og høyskoler med en milliard kroner. Det har vært mange gode øremerkede tiltak innen blant annet forskning og studentboliger, men studentene venter fortsatt på et løft for de midlene som sikrer oss undervisning og oppfølging, uttaler han videre.

- De unges fremtid
Av de spurte fra 30 år og yngre, setter hele 45 prosent forskning og utdanning på toppen av listen:

- Dette handler om fremtiden til den yngre generasjonen, det er kanskje derfor de ønsker seg en mer offensiv regjering som tør å prioritere forskning og utdanning, sier Svelle.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere