Gå til sidens hovedinnhold

Flertallet ikke i tvil - dette bør bli Trumps skjebne

Mener Donald Trump bør bannlyses.

NEW YORK (Nettavisen): På tirsdag starter rettssaken mot USAs tidligere president Donald Trump i Senatet, der han er tiltalt for å oppildne til opprør.

Les også: Slik blir riksrettssaken mot Donald Trump

56 prosent mener Trump bør bli dømt

Om Trump blir dømt, vil han kunne miste muligheten for å få offentlige verv i fremtiden, og dermed ødelegge sjansene hans for å bli gjenvalgt som president.

Nå viser en ny meningsmåling fra ABC News at dette er noe over halvparten av amerikanerne mener er som fortjent. Ifølge meningsmålingen mener 56 prosent av amerikanerne at Trump bør bli dømt og dermed bannlyst fra å ha offentlige verv i fremtiden.

Les også: CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

Meningsmålingen står også i sterk kontrast til en tilsvarende undersøkelse i forkant av forrige riksrettssak i 2020. Da fortalte 47 prosent at de ville ha Trump fjernet, mens 49 prosent var imot at Trump skulle bli dømt.

ABC News skriver at bråket rundt republikaneren Marjorie Taylor Greene kan være en av årsaken til at han nå scorer dårligere.

Les mer: «Trump-spøkelse»: - Hun er en avskyelig og veldig farlig galning som bør utvises

Les også

Avsløres av hemmelige videoer: - Her stripper 17-åringen om bord på sexmisbrukerens privatfly

Trump går med hevnplaner

Ikke overraskende er det et sterkt flertall blant demokratene som vil ha Trump dømt. Mens hele 92 prosent av demokratene vil ha ham dømt, er det bare 15 prosent av republikanerne som mener det samme.

Les også: Trump: - De bør ikke bli testet før de står på akuttmottaket og spyr

Da man stemte over tiltalen mot Trump, var det ti republikanske kongressmedlemmer som stemte for å tiltale den avgåtte presidenten.

Ifølge Insider går Trump nå med planer om om å hevne seg på flere av de som har stemt mot ham.

Les også: - Slik planlegger Trump sin hevn

Les også

CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

Sønnen kan bli en del av hevnplanen

Politico skriver også om hvordan Donald Trumps sønn, Donald Trump Jr, nå kan bli en del av den tidligere presidentens hevnplaner.

De skriver at Donald Trump Jr. nå skal ha planer om å stille mot Liz Cheney, som er nummer tre i rekken blant republikanerne i Representantenes hus, under primærvalget i Wisconsin i 2022.

Les også: Hillary Clinton kommer med sjokkerende Trump-påstand

Årsaken er at Cheney var en av dem som stemte for riksrettstiltalen mot tidligere president Donald Trump.

- Jeg hører det er veldig flott der under primærvalg-sesongen, sier Donald Trump Jr. til Politico, skriver Daily Mail.

Dick Morris, som tidligere har vært rådgiver for Bill Clinton, sier til Trump-vennlige Newsmax at han tror at ingen av de republikanerne som stemte for å tiltale Trump kommer til å bli gjenvalgt.

Etter at Cheney stemte for å tiltale Trump, var det flere Trump-lojalister i Representantenes hus som ønsket å ta fra henne lederstillingen i partiet, men det fikk de ikke gjennom. Det republikanske partiet i Wyoming valgte imidlertid å vedta kritikk mot henne.

Les også

Hillary Clinton kommer med sjokkerende Trump-påstand

- Trump vil benekte stor sett alt

En av Trumps advokater har opplyst at Trump ikke kommer til å vitne under ed i riksrettssaken mot ham som starter på tirsdag.

Fra forsvarernes prosesskriv fremgår det at deres strategi er å benekte stor sett alt. Ifølge NTB blir ordet brukt 29 ganger i det 14 sider lange prosesskrivet.

Les også: Ønsker å ødelegge for Trump for evig og alltid

Demokratene i Senatet trenger støtte fra 17 republikanske senatorer for å få nok stemmer til å dømme Trump. USA-kjennere Nettavisen har snakket med tidligere, tror det er lite sannsynlig at såpass mange republikanske senatorer vil vende seg mot Trump.

Les mer: Riksrettsaken mot Trump: - Republikanere i Senatet risikerer velgernes vrede om de går mot Trump

Les også

Sykepleier kommer med sjokkerende opplysninger om koronapasientenes siste tanker og ord før de dør