RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flertallet imot 1967-grenser i Israel

Jerusalem (NTB-Reuters): Flertallet av israelerne vil ikke gå med på en fredsavtale basert på tilbaketrekning til 1967-grensene, selv om jødiske bosetninger skulle blitt innlemmet i Israel, ifølge en ny måling.

Spørreundersøkelsen, som er gjennomført av det liberale Israelsk demokratiinstitutt, viser også at 65,6 prosent av de spurte ikke forventer at samtalene mellom israelere og palestinere vil resultere i noen avtale innen det neste året.

Etter tre år med stillstand møttes partene til direkte samtaler i Washington i juli. USAs utenriksminister John Kerry har uttrykt håp om at en fredsavtale kan være på plass i løpet av ni måneder.

Blant de 602 deltakerne i målingen, svarer 55,5 prosent at de er imot at Israel godtar en palestinsk stat basert på grensene før seksdagerskrigen i 1967. Dette selv dersom en slik avtale er basert på bytter av landområder og innlemming av noen av de jødiske bosetningene på Vestbredden og i Øst-Jerusalem i den israelske staten.

Blant den jødiske befolkningen i Israel var 63 prosent av de spurte imot et slikt scenario, mens bare 15 prosent av arabiske statsborgere var imot.

Spørsmålene om et selvstendig Palestinas grenser og ulovlige bosetninger på okkupert palestinsk land er de viktigste stridstemaene i konflikten. De jødiske bosetningene vokser stadig, og ifølge offisiell statistikk bor 367.000 israelske bosettere på Vestbredden og i Øst-Jerusalem. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere