RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KAOS: Det var kaotiske tilstander i sal 227 i Oslo tinghus da tingrettsdommer Kim Heger leste opp kjennelsen etter fengslingsmøtet i terrorsaken.
KAOS: Det var kaotiske tilstander i sal 227 i Oslo tinghus da tingrettsdommer Kim Heger leste opp kjennelsen etter fengslingsmøtet i terrorsaken. Foto: Heidi Schei Lilleås (Mediehuset Nettavisen).

Flertallet lei av mediekjøret om terrorsaken

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): To av tre nordmenn mener mediene har vært altfor opptatt av terrorsaken. Omtrent halvparten av journalistene mener det samme.

Ifølge Medieundersøkelsen 2012, som er utført i Norge, Sverige og Danmark av Respons Analyse, mener bare 28 prosent av de spurte her i landet at mediedekningen er som den bør være. I Danmark og Sverige mener de fleste at dekningen har vært på et fornuftig nivå, skriver Aftenposten.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund understreker at mediene ikke kan styres av meningsmålinger. «Kunden har alltid rett» gjelder ikke i mediebedriftene, mener han.

- Mens andre bedrifter bør være forsiktige med å utfordre sitt publikum og sine forbrukere, bør og må mediene gjøre dette hele tiden, sier Kokkvold.

Dagbladets nettutgave har varslet at de vil levere en filtrert utgave, der folk kan velge bort alt som er relatert til 22. juli. Ansvarlig redaktør Torry Pedersen i VG sier det ikke er aktuelt der i huset, men han merker seg likevel resultatet i undersøkelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere