RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flertallet vil hente norske soldater hjem

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Et flertall av de spurte i en TV 2-måling vil hente de norske soldatene hjem fra Afghanistan.

Det er TNS Gallup som på oppdrag for TV 2 har spurt et utvalg nordmenn om de norske soldatene bør trekkes ut i løpet av nærmeste år.

45,7 prosent svarer ja, mens 38,7 prosent mener de bør bli, ifølge TV 2 Nyhetene .

Blant de som flagger partipolitisk tilhørighet, er det ikke overraskende blant SV-velgerne at flest vil avslutte Norges deltakelse i Nato-operasjonen i Afghanistan. 67,1 prosent av SVs velgere sier at nå er det nok. Men også blant Arbeiderpartiets velgere er andelen som vil hente de norske guttene og jentene hjem stor. 48,1 prosent svarer at de bør trekkes ut i løpet av nærmeste år. Blant Sp-velgerne er andelen 40,3 prosent.

Blant de som stemmer borgerlig, er det hos Høyres velgere at den norske innsatsen i Afghanistan har sterkest støtte. Her er det bare en andel på 30,9 prosent som vil hente soldatene hjem, hos Frp-velgerne er tallet 45,4, hos KrF 40,9 og hos Venstre-velgerne 42,2 prosent.

Forsvarsminister Grete Faremo sier til TV 2 at det er viktig å ha støtte i befolkningen for oppdraget i Afghanistan, men vil ikke svare på om resultatene i undersøkelsen bekymrer henne.

- Jeg er bekymret for en situasjon i Afghanistan som er meget krevende, sier hun til TV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere