*Nettavisen* Nyheter.

Flesland ble stengt - fant løs asfalt

Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)

All flytrafikk ble stanset.

03.02.11 21:25

- En asfaltbit på rundt 30 x 40 cm har løsnet. Rullebanen holdes nå stengt til biten er fjernet, og det er lagt nytt fast dekke, opplyste lufthavnsjef på Flesland Grethe Vikane til bt.no torsdag morgen.

Ingen fly fikk lette eller lande før rullebanen var blitt fikset, men helikoptertrafikken gikk som normalt.

Klokken 10.30 ble rullebanen åpnet igjen.

- Rullebanen er fortsatt stengt. Men asfaltentrepenørene driver på å arbeider, så det vil ikke gå lenge før arbeidet blir avsluttet og vi kan åpne ignen og trafikken vil gå som normalt igjen, sa Vikane til Nettavisen like før klokken 10.

- Skjer ikke ofte
- Var det fare for at det kunne skje ulykker?

- Området ligger nord på landingssonen, så de fleste flyene lander før dette området. Så det er ikke så kritisk, men det må likevel repareres, sier Vikane.

Lufthavnsjefen påpeker at løse gjenstander på rullebanen er farlige fordi de kan bli sugd inn i flymotorene, og at fly kan kjøre ned i hull.

- Er det ofte dere oppdager løse gjenstander på rullebanen?

- Det skal ikke være løse deler på rullebnanen rullebanen, så de som jobber med dette har inspeksjoner jevnlig hele døgnet. Det er ikke ofte vi oppdager sånne typer store saker som dette, og hvis man oppdager det får det umiddelbare konsekvenser. Det er veldig strenge krav til dekket på rullebanen, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag