Gå til sidens hovedinnhold

Flest kristne på Oslo vest

Nye Grorud menighet er byens nest største menight, med om lag 15000 medlemmer. Ris menighet ligger fremdeles et hestehode foran.

GRORUDDALEN: Fra første januar ble 12 grorudalsmenigheter slått sammen til fem.

Etter høylytte protester fra menighetene i fjor høst, ble det likevel klart at Oslo bispedømmeråd klubba forslaget om en kraftig reduksjon av antall menigheter gjennom.

Vanskelig økonomisk

Årsaken var blant andre fraflytning av kirkens medlemmer, og avgjørende behov for omstrukturering av soknene for å imøtekomme en stadig vanskeligere økonomisk situasjon for menigheteneni Groruddalen.

Oslo bispedømmeråds leder Halvor Hegstad har tidligere uttalt til Lokalavisen Groruddalen at Oslokirken vil stille sterkere med mer solide enheter med dagens menigheter.

Omorganiseringen av menighetene tro i kraft fra 1. januar 2013. Soknene Grorud, Bredtvet, Romsås og Rødtvet er slått sammen til nye Grorud sokn.

Ellers er soknene Høybråten, Stovner og Fossum slått sammen til ett sokn, det samme er Haugerud og Østre Aker. Det samme er Ellingsrud og Furuset. Eneste soknet som forblir er Tonsen sokn. I praksis utgjør menighet og sokn det samme.

Les også: Frykter flere etnisk norske flytter

Ris størst

Et kort øyeblikk var Grorud menighet Oslos største. Ris menighet har i mange år vært Oslos største. Slik er det også nå.

– En kort stund var Grorud det største. Men før vi visste ord av det var Ris igjen på lederplass, forteller kommunikasjonsleder i kirkelig fellesråd i Oslo, Gunnar Grøsland.

Nå er Ris altså foran igjen med 200 medlemmer opplyser Grøsland.

Menighetene i det nye Grorud sokn hadde ved nyttår 2012 15 405 medlemmer, men per 18. september var dette tallet sunket til 15 194 medlemmer. Ris menighet er Oslos største og har i løpet av fjoråret økt med ca femti medlemmer og hadde i september 15 121.

Les også: Nye toner fra oven i Ris kirke

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt