RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flest rømte fra Frp

Gjennomsnittet av flere hundre meningsmålinger de siste ti månedene viser at Fremskrittspartiet er partiet flest velgere rømte fra da stemmen skulle legges i urnen.

Nettstedet Poll of polls har siden november 2014 og fram til valgdagen samlet og analysert 452 meningsmålinger for kommunevalget. Gjennomsnittet av disse viser stort samsvar med det som blir det endelige valgresultatet, med noen klare unntak.

Snittet av disse målingene ga Frp 11,4 prosent oppslutning. Når mer enn 99 prosent av stemmene er telt opp i årets kommunevalg, ser partiet ut til å ende med en oppslutning på 9,5 prosent – en differanse på 1,9 prosentpoeng.

På den andre siden viser gjennomgangen at både Arbeiderpartiet og Senterpartiet gjør det bedre enn målingene forutså. Ap får en oppslutning i valget på 33,0 prosent, mens snittet av meningsmålingene tilsa 31,6.

Senterpartiet bekreftet inntrykket av en sterk sluttspurt og får en oppslutning på 8,5 prosent, mens målingene ga partiet en forventet tilslutning på 7,5 prosent.

For de andre partiene er det små eller ingen avvik mellom snittet av målingene og det som blir det endelige resultatet (meningsmålingsresultatene i parentes):

SV: 4,1 (4,3)

Rødt: 2,0 (2,0)

KrF: 5,4 (5,6)

MDG: 4,2 (4,3)

Venstre: 5,5 (5,5)

Høyre: 23,2 (23,3)

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere