RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flest tapere i Opticom

Sist oppdatert:
Opticom-kampen mangedoblet aksjekursen til selskapet. En gjennomgang iMarkedet.no har gjort viser imidlertid at Øystein Stray Spetalen var en av få som tjente penger på kampen
Kampen i Opticom dro straks opp aksjekursen i selskapet. Før Credit Suisse solgte den mye omtalte aksjeposten til Spetalen, Orkla, Stordalen og enkelte fond, var kursen på 68 kroner pr. aksje.

I løpet en hektisk måned steg aksjekursen til over 200 kroner pr. aksje. Ved første øyekast kan det se ut til at aksjonærene fikk en meget god avkastning.

Blant aksjonærene som hentet hjem storgevinsten var ABN Amro-fondene og Øystein Stray Spetalen. Sistnevnte skulle angivelig ha tjent 60 millioner kroner da han solgte seg ut.

For flertallet av aksjonærene som var med i Opticom-kampen endte det imidlertid med tap.

Sitter med tap

Kursoppgangen i Opticom sier lite om avkastningen til aksjonærene som kastet seg inn i Opticom-kampen. Ser man på den gjennomsnittlige vektede kursen på Opticom etter at kampen startet opp, viser den at flertallet sitter med tap.

Den vektede gjennomsnittlige Opticom-kursen viser til hvilke kurser de fleste Opticom-aksjene ble handlet på i den aktuelle perioden. Tar vi utgangspunkt i 9. november har flertallet av handlene blitt gjort til kurs 142 kroner frem til utgangen av 2005. I hele desember ble de fleste handlene gjort til en snittkurs på 180 kroner.

Ved utgangen av det nye året var Opticom-kursen på 136,70 kroner. Dermed sitter enkelte aksjonærer igjen med betydelige tap.

Stordalen og Simpson

Det var en rekke mindre aksjonærer som var aktive i Opticom-aksjen midt under kampen.

Det var imidlertid Opticom-topp Robert Keiths venn, Eric Simpson, og den kjente investoren Petter Stordalen som var mest aktive under kampens hete.

Stordalen har tidligere uttalt til iMarkedet.no at han ikke vil si noe om sin avkastning på Opticom-kampen.

- Jeg vil ikke kommentere de økonomiske sidene, sier Stordalen til iMarkedet.no som ikke heller vil kommentere om han har tap eller gevinst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere