RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flesteparten av private barnehager drives som aksjeselskap

Oslo (NTB): Under den rødgrønne regjeringen har det vært en stor økning i antall barnehageplasser i Norge. Samtidig har det vært en omfattende kommersialisering av den private barnehagesektoren.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at over halvparten av de private barnehagene i Norge nå er aksjeselskaper. Samtidig har det blitt langt færre ideelt drevne barnehager, skriver Klassekampen.

Da den rødgrønne regjeringen overtok i 2005, var 26 prosent av de private barnehagene aksjeselskaper. I dag er det hele 52 prosent av barnehagene som er det.

- Den store veksten i aksjeselskapsorganisering er en tydelig indikator på en kommersialisering av sektoren. Aksjeselskaper er en kommersiell eierform, der formålet er overskudd, sier rådgiver Linn Herning i organisasjonen For Velferdsstaten.

Hun er bekymret for at økt kommersialisering av barnehagedriften vil føre til at barnehagene får et fokus på å kutte kostnader for å kunne tjene penger.

I 2005 var 748 private barnehager drevet som en forening eller en stiftelse, mens i 2012 var bare 523 av de over 3.400 private barnehagene drevet på denne måten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere