RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Følg Brann og tjen millioner

Foto: Scanpix / Montasje
Sist oppdatert:
Fansen skriker på Brann-trenerens hode etter svake resultater - men det er Oslo Børs sin feil. Les den utrolige historien.

(iBergen.no) Brann hadde alt før årets sesong. De hadde et lag som hadde tatt gull. De hadde kjempegode spillere. De skulle bygge videre på suksessen som endelig var kommet til Bergen. I stedet gikk det rett i toalettet og klubben er nå nærmere nedrykk enn medalje. De uvitende skriker på trener Mons Ivar Mjeldes hode på et fat, men som vi skal se, han er like uskyldig som oss andre. Det er Oslo Børs sin feil.

Pakt med Gud eller djevelen
Det kan nemlig synes som om Sportsklubben Brann i Bergen - når de spiller i Tippeligaen - styres av en eller annen obskur pakt som er inngått med Gud, Djevelen eller Mercur (handelens gud) - hva vet vi.

Det som er et uomtvistelig faktum er at Brann vinner hjemme hver gang børsen stiger og taper når den faller. Kun ett unntak fra regelen finnes og det er høyst forklarbart. Borte er det omvendt. Brann tar bare poeng på synkende børs og taper så det griner om børsen går opp.

Tjen millioner
Ettersom Brann spiller på et tidspunkt der børsen er stengt betyr det at det ville vært mulig å tjene millioner på børsen ved å investere på bakgrunn av Branns resultater. Vinner Brann hjemme vil børsen neste dag stige i forhold til siste børsdag. Vinner de borte vil børsen stupe.

Her er den utrolige listen over årets Brann-kamper sammenholdt med hovedindeksen på Oslo Børs.

FFK - hjemme - søndag 30.3.: Fra stenging fredag til stenging mandag stiger børsen fra 411.16 - 411.99. Brann vinner 4-2.

Aalesund - borte - lørdag 5.4.: Børsen stiger kraftig fra fredag til mandag: 426.81 - 435.46. Siden Brann spiller borte er de sjanseløse i Ålesund og taper 2-4.

Strømsgodset- hjemme – mandag 14.4.: Børsen går ned fram til stengetid mandag. Brann spiller om kvelden og børsen stiger som en kule neste dag. Brann spiller midt mellom synkende og stigende kurs og får uavgjort 1-1.

Stabæk – borte – 19.4: Børsen klatrer friskt fra 443 - 446 og Brann som spiller borte er sjanseløse. 0-3.

Lillestrøm - hjemme - 27.4: Børsen i firsprang oppover. 455 – 466. Brann vinner lett. 2-1.

Tromsø – borte – 3.5: Børsen går svakt ned over helgen fra 477 fredag til 476 mandag. Brann klarer derfor poeng borte. 0-0

VIF – hjemme – 16.5: Børsen på vei til himmels. Klatrer fra 508 til 515 og Brann vinner lett. 1-0.

Viking – borte – 25.5: Brann har alltid hatt kjempeproblemer med Viking i Stavanger. Ingen kan huske siste borteseier. Imidlertid. Børsen er i fritt fall og Brann vinner for første gang på mange år. 1-2

Molde – hjemme – 31.5. Tilsynelatende en lett seier for Brann men børsen snur etter fredagens oppgang. 497.25 – 497.11. Brann leder til og med 3-1, men taper 3-4.

Rosenborg – borte - 4.6: Rosenborg borte er alltid fryktet men bergenserne får hjelp av en børs som stupte opp mot kampstart. Brann berget poeng. 0-0.

Hamkam –borte – 28.06 Børsen for nedadgående men snur i helgen. Brann berger uavgjort. 0-0

Bodø-Glimt – hjemme 5.7: Årets overraskelseslag i Tippeligaen hadde ingenting å stille opp mot Brann som gjør årsbeste. Fra fredag til mandag stiger børsen med fem poeng. Seier. 4-1

Lyn – borte – 14.7: Børsen stuper og Brann berger poeng etter å ha tapt 6-0 i fjor. 1-1

Aalesund – hjemme – 20.7: Børsen Børsen endte fredag 18. på 409.73 etter et kraftig fall. En gang i helgen snur den for den ender mandag kveld på 417. Men snuoperasjonen kom for sent for Brann . 1-2

Fredrikstad - borte – 26.7: Børsen klatret kraftig fra fredag til mandag ved stengetid. Det ble en jevn kamp som FFK vant på den oppadgående trenden. 0-1.

Hamkam – hjemme – 2.8: Brann vinner på sterkt synkende kurs. Virker som det eneste unntaket fra regelen. Det eneste som kan forklare seieren er om børsen var oppadgående og startet med å stige mandag for så å synke igjen før den stengte mandag. Men de tallene har vi ikke tilgang til. Mest sannsynlig var Hamkam – Tippeligaens bunnlag – så elendige at selv ikke høyere makter kunne hjelpe dem. 4-1.

Strømsgodset – borte 9.8: Børsen peker oppover fra stengning fredag til stengning mandag. Brann er sjanseløse og taper. 0-2

Rosenborg – hjemme – 24.8: Børsen snur fra stigende til synkende en gang i løpet av helgen og Brann redder uavgjort til tross for at de blir rundspilt. 0-0

Brann-trener Mons Ivar Mjelde bekrefter overfor iBergen at det har vært kamper i år som har ført til nærmest uforklarlige resultater.

- Det verste var Molde da vi ledet 3-1 hjemme og tapte 3-4. Det skal bare ikke kunne skje. For meg var det helt uforståelig hvordan spillerne kunne begynne å begå helt elementere feil i forhold til hvordan vi spiller fotball.

Mjelde flirer
Han flirer når vi forteller at det "skyldes" børsen.

- Hvordan skal det kunne henge sammen. Det må være at så mange av de som handler på børsen er Brann-supportere og etter at vi har tapt er de i dårlig humør og børsen går nedover.

Men forklaringen faller til jorden med bortekampene der det tvert i mot er en negativ børs som gjør susen.

- Vi forberedte oss godt og fikk det til slik vi ønsket det mot Viking. Det gikk nok enklere enn vi fryktet, ja.

Godt an
Så langt i dag, fredag 12.45, er Oslo Børs opp. Det lover godt for Brann som møter Viking hjemme på søndag. Men det er mandagens trading som bestemmer hvordan det går. For at Brann skal vinne må børsen mandag bevege seg høyere enn den var fredag ved stengetid. Så handler du kortsiktig på børsen er det smart å ha et øye til Brann før du bestemmer hva du gjør mandag morgen.

Koblet til børsen tidligere
Dette er ikke første gang Brann har blitt koblet opp mot børsen. Men da har det vært antydet at Brann gjør det bra i gode år og rykker ned i dårlige børsår. For Brann sin del bør børsen snu så fort som mulig. Det er bare ni poeng ned til Aalesund og ti til HamKam. Det betyr nedrykk.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere