RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Følg Facebook på mobilen

Med Facebook Mobile kan du rive deg løs fra PC-en uten å gi slipp på fjesboknettet ditt.

Redd for å gå glipp av invitasjoner, oppdateringer og kommentarer på Facebook? Slapp av - det er ingen grunn til panikk. Det eneste du behøver å gjøre er å legge mobilapplikasjonen til din profil neste gang du er innom fjesboka. Det gjør du ved å klikke på «Applications» og velge knappen «Browse for more applications».

Velg «Mobile» to ganger (første gang får du en liste med flere mobilprogrammer) og legg deretter applikasjonen til din profil. Nå kan du også dele applikasjonen med dine venner.

Bildeopplasting
Ved å legge photos@facebook.com som kontakt i adresseboken din kan du i følge Facebook sende mms-bilder til din egen fjesbok. Første gang du sender et bilde vil du få en kode i retur. Denne koden må du legge inn under registrering av opplastingstjenesten på Facebook. Grunnen er at fjesboka ikke skjønner hvilken konto bildet tilhører før registreringen er gjennomført.

Facebook skriver ikke noe om at dette bare gjelder amerikanske brukere, men vi har en mistanke. Vi får i alle fall ingen respons når vi prøver tjenesten. Om vi forsøker å laste opp fra telefonens ordinære e-postprogram får vi følgende tilbakemelding: «You have uploaded from an unrecognized or unsupported address. If you are sending from a phone, your carrier may not be recognized by Facebook. Please try again in 24 hours.»

På samme måte skal du kunne laste opp kommentarer til notes@facebook.no.

Skriften på veggen
Foreløpig er vi altså ikke i stand til å laste opp mobilbildene våre til Facebook. Men vi kan skrive kommentarer og følge med på andre aktiviteter som foregår. Jeg kan skrive på andres vegger og jeg kan se bilder. Videoklipp folk har samlet må jeg klare meg uten på den mobile versjonen av Facebook.

Alt i alt er den mobile løsningen best egnet for den som bare må følge med på livet i venneflokken, også når PC-en er skrudd av. Men selv om vi har en mobiltelefon med god skjerm (320x240) så blir det for smått til at vi orker å involvere oss på samme måte som via PC-en.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere