RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Føljetong bak Gyldendalstriden

Sist oppdatert:
Konflikten mellom Erik Must og Trygve Hegnar går et kvart århundre tilbake i tid. I Kapital publiserte Hegnar en føljetong som medvirket til at Must sluttet i DnC.

Konfliktene mellom Gyldendal-aksjonærene Erik Must, Kjell Ulrichsen og Trygve Hegnar har en lang og brokete historie.

I 1980 startet historien i Kapital. Hegnar skrev en serie med artikler som førte til at Erik Must gikk fra posten som finansmekler i daværende Den norske Creditbank, skriver NTB.

Ville inn i Dagens Næringsliv

Noen år senere kjøpte Hegnar seg inn i Norges Handels- og sjørfartstidende (NHST), der Must satt i styret. Fra første stund hindret han Hegnar i å komme inn på eiersiden i avisen.

Skipsreder Fred. Olsen satt som største eier i NHST. Han ønsket Hegnar velkommen, så lenge han lovte å ikke kjøpe mer aksjer. Hegnar nektet.

Startet egen avis

Tre rettsaker senere fikk Hegnar rett til å eie aksjene. Hegnar valgte imidlertid å selge, siden aksjeposten hadde 25-doblet seg og styret anket saken inn for Høyesterett. Aksjene ble solgt til Jens P. Heyerdahl.

I stedet startet Hegnar sin egen avis, Finansavisen, som en direkte konkurrent til Dagens Næringsliv, tidligere Handels- og sjøfartstidende. Finansavisen er den norske avisen som har økt opplaget mest.

Heller ikke Dagbladet får plass

I fjor ble DN-aksjene solgt til Dagbladet. Heller ikke Dagbladet ble godt mottatt i næringslivsavisen. I stedet for å akseptere Dagbladets eierskap på normal måte, gikk DN til motangrep. Hvis Dagbladet fulgte i Hegnars spor og gikk rettens vei, ville DN si opp trykkerikontrakten.

Føljetongen har fortsatt mange kapitler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere