*Nettavisen* Nyheter.

Flom kan føre til lave strømpriser

24.05.13 07:36

Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Nå viser det seg at flommen i Sør-Norge bidrar til å fylle opp kraftmagasinene i rekordfart, noe som kan bety lave strømpriser, skriver VG.

Beholdningen i kraftmagasinene på Sørlandet og Østlandet steg i forrige uke fra 22,8 prosent til godt over 33 prosent. Det er bare seks ganger tidligere at økningen har vært så stor på én uke. Landet sett under ett var økningen i forrige uke på 6,8 prosent. Denne uken er det ventet en økning på 12 prosent, skriver VG.

– Det blir i så fall ny norsk rekord på én uke. Den gamle rekorden på landsbasis er på 11,5 prosent på én uke, og er satt i uke 22 i 1995, opplyser en kraftanalytiker i selskapet BKK.

Uken etter neste uke er det ventet fortsatt økning med nye 8 prosent.

For strømprisen betyr det ikke så mye om vannet inntar magasinene raskt. Det viktige er at vannet kommer. Det er usikkert om strømprisen blir lavere til sommeren, men i europeisk perspektiv har prisene falt 20-30 prosent, ifølge senior kraftanalytiker Thomas Angell i Bergen Energi.

Han ser ikke bort fra svært lave strømpriser senere i år.

– Får vi våt sommer, våt høst og snørik vinter, kan vi vente ekstremt lave strømpriser – priser vi ikke har sett på over ti år her i landet, sier han. (©NTB)

Annonsebilag