RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flom og ras på Vestlandet

Sist oppdatert:
Ras stenger veier på Vestlandet. NVE varsler femårsflom.

Jord, stein og skog har rast ut i veibanen flere steder i Ytre Sogn, melder Firda.no. Samtidig varsler NVE økt vannføring og fare for flom på Vestlandet.

Hordaland politidistrikt opplyser like før klokka 12.30 at de har fått melding om i alt fire ras.

Les alle trafikkmeldinger om E39 her (Statens vegvesen)

Se informasjon fra Gulen kommune her

- Det siste raset vi fikk melding om kom klokka 10.30 på en blindvei på Engeset, ikke langt fra Brekke i Gulen kommune. Folk er på stedet og vurderer faren for nye ras. Det ligger noen hus i området, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen til Nettavisen.

På Engeset i Brekke i Gulen er 16 personer rammet av jordras, melder NRK Sogn og Fjordane. Raset traff et ubebodd hus og laget hull i veggen. Det er rundt 150 meter til nærmeste bebodde hus.

Hordaland politidistrikt sier de ikke har fått melding om evakuerte.

Klokka 12.30 har Statens vegvesen denne oversikten over veiene som er rammet:

* E39 mellom Knarvik og Oppedal ved Instefjord i Sogn og Fjordane. Stengt på grunn av steinras. Ventes åpnet igjen klokka 13.

* E39 mellom Knarvik og Oppedal ved Oppedal i Sogn og Fjordane. Stengt på grunn av steinras. Ventes åpnet igjen klokka 13.

* Fylkesvei 1 mellom Instefjord og Rutledal (Instefjord-Brekke) i Sogn og Fjordane. Stengt på grunn av jordras. Blir ikke åpnet tirsdag. Ny vurdering klokka 12 onsdag.

* Fylkesvei 8 mellom Oppedal og Hest ved Oppedal i Sogn og Fjordane. Stengt på grunn av steinras. Rydding startet klokka 12.

I Sande kommune er det overvann på E39, men folk er på stedet og ordner opp, opplyser operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Nettavisen.

NVE varsler flom på Vestlandet

På grunn av store nedbørsmengder og bre- og snøsmelting ventes det at vannføringen kan øke til over nivået for femårsflom. Nedbøren vil avta i løpet av onsdag, og vannføringen vil kulminere de fleste steder i løpet av torsdag, melder NVE og minner om at store nedbørsmengder medfører økt skredfare.

Les hele flomvarselet her

Les flere saker i Firda.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere