RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flom og rasfare stenger veier på Vestlandet

Hagen til Magnus Herfindal i Evanger i Voss kommune fikk et maritimt preg tirsdag, etter at store nedbørsmengder førte til flom flere steder på Vestlandet.
Hagen til Magnus Herfindal i Evanger i Voss kommune fikk et maritimt preg tirsdag, etter at store nedbørsmengder førte til flom flere steder på Vestlandet. Foto: Ingerid Jordal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En rekke veier på Vestlandet er stengt på grunn av flom og frykt for ras. Politiet ber bilister kjøre forsiktig på de veiene som fortsatt er åpne.

Siste nytt: E16 er stengt ut dagen.

I Hordaland er E16 tirsdag ettermiddag stengt mellom Voss og Vinje på grunn av flom. I tillegg er deler av fire fylkesveier stengt. I Sogn og Fjordane er riksvei 5 stengt mellom Florø og Førde, mens deler av seks fylkesveier er stengt, ifølge Statens vegvesen.

Overvann
– Det er meldt om svært mye overvann på mange av veiene i Hordaland. Kjør forsiktig, det kan være fare for vannplaning, skriver Hordaland politidistrikt på Twitter.

Nettavisen holder deg oppdatert på værfronten!

Bergensbanen er tirsdag ettermiddag stengt mellom Arna og Voss på grunn av de store nedbørsmengdene og elver som flommer over. NSB jobber med å sette opp alternativ transport for de reisende på strekningen.

Vann i kjellere
Brannvesenet har fått en rekke meldinger om at vann trenger inn i hus og kjellere i Bergens-området, skriver Bergens Tidende. Sivilforsvaret bistår med å pumpe vann ut av oversvømte kjellere, ifølge NRK.

– Det ser ikke ut som det avtar med det første, så for å opprettholde vår brannberedskap bestemte vi oss for å kalle ut sivilforsvaret. Vi kan ikke bruke alle ressursene våre på vann, sier Torkjell Helle i Bergen brannvesen til kanalen.

Flere steder kom det over 100 millimeter nedbør fra mandag formiddag til tirsdag formiddag. Tirsdag kveld ser uværet ut til å roe seg, men det vil fortsatt komme en del nedbør tirsdag ettermiddag og kveld, ifølge Yr.

VÅTT: Slik ser det ut på Esso-stasjonen i Carl Konows gate i Bergen.


Slik ser det ut på Evanger tirsdag formiddag.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere