Flom og ras stenger veier i Oslo, Hordaland, Buskerud, Sogn og Fjordane, Hedmark, Oppland, Sør-Trøndelag og Troms.

Vegvesenet ber nå folk om å holde seg unna de flomutsatte områdene.

- Vi anbefaler trafikantene om å holde seg i ro og holde seg unna de flomutsatte områdene. Spesielt krevende er E6 gjennom deler av Gudbrandsdalen og Dovrefjell, samt på riksveg 3 gjennom Østerdalen ved Tynset. En rekke veger over hele Sør-Norge er stengt, sier trafikkdirektør Lars Erik Hauer i Statens vegvesen.

Han sier vegvesenet har ute alt tilgjengelig mannskap for å gjøre det som kan fjøres for å holde veier åpne og for etter hvert å åpne stengte veier.

På Dovrebanen mellom Lillehammer og Dombås er all togtrafikk stanset etter flere ras. Det usikkert når togtrafikken vil komme i gang igjen, melder Jernbaneverket.

I Nord-Fron i Gudbrandsdalen stanset et hus ved fylkesveien etter å ha blitt tatt av ras.

Se de siste trafikkmeldingene her

Se meldinger fra Jernbaneverket her

Har du bilder av flomkaoset? Tips oss!

Jordras på E6
Jordras stenger E6 ved Drivstua i Sør-Trøndelag og E6 over Dovrefjell. Ved Rosten Nordre mellom Lillehammer og Dombås er E6 åpnet igjen etter jordras, melder Statens vegvesen.

Hus tatt av ras
Et bolighus ble fredag tatt av ras i Skåbu i Gudbrandsdalen. En mann kom seg ut. I Olstadgrenda i Vestre Gausdal ble en garsje offer for vannmassene.

- Det har gått mange ras, og flere veier er stengt, blant annet E6 nord for Otta. Der gikk det et jord- og steinras. Vi vet ikke når den kan åpne igjen, sier operasjonsleder Svein Brubakken ved Gudbrandsdal politidistrikt til Nettavisen.

Andre steder har folk måttet forlate sine hjem på grunn av fare for ras.

Ved Koppang i Hedmark ble flere hus evakuert torsdag kveld.

Les mer: Vannet tar hus og garasjer

Ingen omkjøringsmuligheter
I Hordaland er riksvei 7 stengt mellom Eidfjord og Brimnes på grunn av steinras. Det er ingen omkjøringsmuligheter, melder Statens vegvesen fredag morgen.

Raset gikk klokka 01.10 fredag, og veien er sperret i et område på cirka 150 meter, skriver BA.no.

Kom seg ikke på jobb
En av dem som er berørt av raset er Bjørn Rønning, som skulle vært på jobb på Hardangerbroen.

- Dersom vi skal komme fram må vi kjøre om Geilo, og det er en litt lang tur for å komme seg på jobb. Det ser dessverre ut som det blir en lang pinse på oss, sier Rønning til avisa.

Broer ødelagt
I Hedmark er riksvei 3 mellom Rena og Koppang stengt på grunn av flom. Flere steder har deler av veien rast ut og bruer er ødelagt.

- Det ser ut til at veien vil være stengt en god stund framover, sier operasjonsleder Dyre Antonsen ved Hedmark politidistrikt til Nettavisen fredag morgen.

Måtte evakuere boliger
Flere personer måtte sent torsdag kveld evakuere sine hjem på grunn av den sterke vannføringen og fare for nye ras i området.

- Det dreier seg om rundt 12 personer som bor i Trønnes og noen på Gardbekkegga, sier Antonsen.

Folk skal ha tatt inn hos naboer i området og noen har bodd på hotell i Koppang, melder NRK Hedmark og Oppland.

Se kart under: Riksvei 3 mellom Rena og Koppang

HTML EMBED

View Stengte veier 10. juni in a larger map

Flom over hele landet
Eik Holmquist i Norges vassdrags- og energidirektorat oppgir at det er flom i en rekke vassdrag også i resten av landet, både i Sør- og Nord-Norge:

- Situasjonen er at det er flom i en rekke vassdrag. Blant disse er østerdalen, gudbrandsdalen, og mange mindre elver i Sør-Norge. Det samme gjelder også nordover. Rana-elva og Måselva er blant annet rammet, sier han til nettavisen.

Han advarer mot å bevege seg nær elveleiene:

- I Nord-Norge er det fint vær og snøsmelting som er årsakene til flommen. Det gjør forholdene noe mer oversiktlig, selv om det er snakk om store vannmasser. Man bør være ytterst forsiktig med å bevege seg nært vassdragene og ved elveleiene.

Bedre utover helgen
Holmquist oppfordrer folk til å selv følge med på flomvarsel, vær og veitrafikk etter at flere veier har blitt stengt som følge av ras og flom. Samtidig spår han noe bedre værutsikter i dagene fremover:

- Det vil fortsette med nedbør i dag, men ventes litt lettere vær gjennom helgen. Men det blir ikke bare opphold gjennom dagene fremover heller. Vannstanden i Mjøsa vil komme til å stige utover neste uke og kan gi skader på utsatte bygninger.