Gå til sidens hovedinnhold

Flørli frikjent for voldtektsanklagene

Torsdag ble tidligere Frp-politiker Sigbjørn Flørli frikjent for voldtektsanklagene som ble rettet mot ham.

- Det var godt å bli trodd, endelig er marerittet over, sier Flørli til Rogalands Avis.

Dommen er avsagt etter dissens, det vil si at én av dommerne (meddommer Kaj Stokkeland) er uenig i frifinnelsen. Tingrettsdommer Espen Skjerven og meddommer Bjørg Husveg mente begge Flørli måtte frifinnes.

- Nå skal jeg bort til advokat Tor Inge Borgersen og gå igjennom dommen, sier en tydelig lettet Flørli.

Flørli er også frifunnet for erstatningkravet på nesten 1 million kroner, selv om kravet til bevis er svakere i den delen av saken.

Dommen ble lest opp for Flørli ved såkalt frammøteforkynning. Da satt han på et kontor med en saksbehandler fra Jæren tingrett, men dommen ble ikke offentlig før også den fornærmede 24-åringen var underrettet.

Det skjedde etter at også bistandsadvokat Ina Gundersen hadde formidlet dommen til 24-åringen, deretter ble den sendt ut til mediene på e-post.

Flørli ble tiltalt for voldtekt av en da 21 år gammel gutt som satt barnevakt i november 2009. Saken ble først anmeldt to og et halvt år senere og statsadvokat Tormod Haugnes krevde fengsel i åtte måneder for Flørli.

Det har ikke lyktes RA å få kommentar fra Haugnes.

Leder Kari Raustein i Rogaland Frp sier hun er glad på Flørlis vegne.

- Men denne saken har ikke noe med partiet å gjøre, han er ikke lenger medlem hos oss. Det er å tro at rettsvesenet har gjort jobben sin og at rettferdigheten har seiret, sier Raustein.

Les flere saker i Rogalands Avis

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken