RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flott, men flatt

Jazzfestivalen i Molde
Jazzfestivalen i Molde (Jon Brekke)
Sist oppdatert:
Norah Jones er på alle måter en flott artist, men det store løftet kom ikke denne kvelden.

(Molde/Side2): Norah Jones har rukket en hel del i sitt 33-årige liv. Hun har solgt mange millioner skiver og hun har vært gjennom samlivsbrudd. Begge deler fikk vi «eksempler» på gjennom hitlåter og nye sanger der hun forteller om sitt liv.

På en vakker, men likevel kald fredagskveld på Romsdalsmuseet er ikke Norah Jones den typen artist som bringer varmen inn i kalde skrotter. Uttrykket hennes innbyr ikke til hopp og sprett akkurat. Hun inntar scena på en svært så uamerikansk måte med et forsiktig hello og setter i gang på sin usedvanlig melodiøse måte og slik fortsetter det i rundt 80 minutter: nedpå, melankolsk, inderlig og svært personlig.

Norah Jones har gått et stykke fra gjennombruddet i 2002 med «Come Away with Me» som også var det første mini-løftet et godt stykke ut i konserten. Det ganske så jazzinfluerte uttrykket hun hadde i begynnelsen av karriera si og som vi fikk flere eksempler på underveis, er nå med hennes nye band - eksen måtte jo byttes ut da forholdet sprakk - blitt mer rocka, på et forsiktig vis må vite, og har stadig flere countryimpulser ved seg også. Bare det at hun gjør Tom Waits' «The Long Way Home» og Hank Williams' «Cold, Cold Heart», sier det meste om det.

«Don't Know Why», som vel de fleste har fått servert til morrakaffen en del ganger, sang og spilte hun mutters aleine ved pianoet og hun viste også med flere av sine nye sanger at hun er en låtskriver i toppklasse, sjøl om noen store, nye hits likevel ikke åpenbarte seg - kanskje frøs vi i meste laget? Den vakre, kalde kvelden blei avslutta med Grateful Deads "It Must Have Been the Roses".

Norah Jones er et vakkert menneske både innvendig og utvendig. Noen stor folkeforfører som en slik scene som Romsdalsmuseet roper etter, er hun likevel ikke. Hun viste og fortalte oss at hun er en artist med masse personlighet og integritet, men likevel blei det noe flatt, likt og ofte litt kjedelig over hennes første Molde-besøk.

AV: TOR HAMMERØ

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere