*Nettavisen* Nyheter.

Fløy rundt Fuji med jetmotor på ryggen

Tokyo (NTB-AFP): Med to små vinger og en jetmotor på ryggen har Yves «Jetman» Rossy fløyet ni ganger rundt Japans høyeste fjell Fuji. Det er det perfekte fjellet, sier sveitseren, som til daglig jobber som flykaptein.

Hver av flygningene varte i rundt ti minutter. Rossy kom opp i en høyde på 3.657 meter, og flyutstyret hans har en største hastighet på 300 kilometer i timen, meldte japanske og internasjonale medier onsdag.

- Det er et fantastisk privilegium å være en liten mygg som flyr foran det store fjellet, sier Rossy. Han har selv konstruert og bygget utstyret, som består av glassfibervinger og framdrift fra fire modellflymotorer som er bygd sammen til én.

Til sammen veier utstyret rundt 60 kilo. Rossy har tidligere brukt vingene og motoren til å krysse Den engelske kanal, fly over Grand Canyon i USA og svevd over millionbygen Rio de Janeiro i Brasil.

Han har også fløyet i formasjon med moderne jetjagere og med en klassisk Spitfire fra andre verdenskrig. Yves Rossy har selv bakgrunn som jagerpilot i det sveitsiske flyvåpenet og som trafikkflyger for selskapet Swiss International. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.