RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flørtetips for helgen

Sist oppdatert:
Flørting er en vanskelig kunst. Les våre råd for hva du kan snakke om, og rådene for hva du ikke skal si.

Smalltalk har aldri vært noen spesielt norsk idrettsgren. Men om man vil møte og date fagre mennesker av samme eller motsatt kjønn er det nok en fordel å ha snakketøyet i orden.

Noe som bringer oss over på flørtingens regel nummer en: Du skal lytte minst like mye som du snakker. Om du vil unngå å gå alene hjem ikveld skal du stille spørsmål, lytte til svarene, le av vitsene og spørre mer om hva han eller hun liker å snakke om.

Så hva skal du spørre om? Her er fire tips for å få samtalen i gang:

- Reiser du mye?
Når vi snakker med fremmede eller ikke fullt så fremmede mennesker liker vi å fremstå som spennende og interessante. De aller fleste synes reising er gøy og liker å fortelle om den siste fotturen i Andesfjellene eller forrige helg i Ystad.

- Har du stor familie?
Et uskyldig spørsmål med lav risiko for å slå feil. Om du er en tøff mann som spør om familie og venner viser du også en mykere side av deg selv. Og myk er bra om det ikke går over i gråtkvalte historier om kattunger og barndomsminner.

- Hvor gikk du på skole?
Spørsmålet åpner ikke bare for geografiske skildringer men er også en god start på å finne ut mer om skjønnheten. Kanskje viser det seg også at dere har noen felles bekjente? Alt som kan trekkes fram av felles opplevelser eller venner skaper tillit og fellesskap.

- Hvor fikk du det vakre halsbåndet?
Dette spørsmålet er en glimrende kombinasjon av oppmerksomhet og flørt. Både kvinner og menn liker komplimenter på hvordan vi ser ut og hva vi har på oss. Og om komplementet skjules bak et spørsmål føles det ofte lettere å fremføre.

Forbudte tema
Nå som du vet hvordan du skal føre en god samtale er du langt på vei. Men like viktig er det også ligge unna de mest farlige samtaleområdene. Inntrykket av en kjekk og sympatisk kar holder bare helt til du plutselig forteller om hvor ofte du blir voldsom i fylla eller hvordan du liker lyden av å kutte koteletter med øks.

Her er noen tips til de mest forbudte samtaletemaene for den profesjonelle flørter:

Egne sjekketriks
Nerver og alkohol kan få oss til å ta opp de merkeligste tema for å finne noe å snakke om. Og å diskutere sjekketriks med den du sjekker regnes absolutt til gruppen av dårlige ideer. Særlig om du lar det skinne gjennom at du er litt av en Dong Johan og at hun ikke er den første du prøver deg på i kveld.

Bipolare kapitalstrukturer
Jobb kan være et fristende tema å ty til når du vrenger hjernen for å finne et normalt samtaletema. Men det er ikke alle som er like interessert i å underholdes hele kvelden med innsiktsfulle betraktninger om styringsrente eller hvordan en hydraulikkpumpe egentlig fungerer. Om du har en spennende jobb må du gjerne nevne hva du gjør. Men om du ikke er rockestjerne eller fallskjermjeger bør du begrense deg til fem minutter.

Mislykket kjærlighetsliv
Å fremstille seg som en ydmyk taper i kjærlighetens verden kan fremkalle litt sympati. Men risikoen er stor for at hun oppfatter deg som en desperat dust. Om roter deg inn i setninger som "det blir nok ikke noe særlig på meg" må du for all del la det komme frem med humor og glimt i øyet.

Tapt kjærlighet
Hun er ikke interessert i å høre om ekskjæresten din. Jeg gjentar: Hun er ikke interessert. Den eneste unnskyldningen for å trekke eksen på banen, er i en bisetning for å gjøre det klart at du nå er ungkar og spellemann.

Underlegenhet
Det er en god ide å få ham eller henne til å føle seg attraktiv. Men fremgangsmåten er ikke å bable om hvor snilt det er å gå ut med en lite spennende person som deg selv. Skryt av den andres gode egenskaper men ikke fall tilbake til barneskolens "din tegning er mye finere enn min".

Flere saker fra Mozon
Fiskefett for helsen
Halvparten vet ikke at de har sukkersyke
Jo-jo slanking kan være skadelig
Jordbær øker sexlysten
Perilla mot allergiplager

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere