RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fly fikk trøbbel ved AF 447-åstedet

Foto: HO (REUTERS)
Havarikommisjonen gransker omstendighetene rundt et Air France-fly som kom i vansker på omtrent samme sted der AF 447 styrtet i juni.

Air France 445 fløy fra Rio de Janeiro, Brasil med 215 passasjerer om bord til Paris i Frankrike 29. november da det oppsto problemer på omtrent nøyaktig samme sted Air France 447 styrtet i Atlanterhavet i juni måned. 228 mennesker omkom i styrten og årsaken til ulykken fremstår fortsatt som et mysterium.

Store deler av flyvraket ble aldri funnet, deriblant Airbus-maskinens svarte bokser. Men nå håper franske etterforskere at hendelsen kan bidra til en forklaring på hva som gikk galt da Airbus-flyet falt ned i Atlanterhavet.

- Analysen av hva som faktisk skjedde kan føre til en komplementær forklaring på ulykken med 447, opplyser den franske flyhavarikommisjonen.

AF 445 ble utsatt for enorm turbulens fire timer etter avgang, noe som tvang pilotene til å redusere høyden.

- Flybesetningen ble nødt til å sende ut et nødsignal ettersom de var tvunget til å stige ned fra normal høyde, opplyste Air France i en uttalelse.

Flyturen fortsatte som normalt etter en halvtime med turbulens. Flyet var av type Airbus A330-203, mens flyet som styrtet i juni, var en Airbus A330-200.

Sistnevnte sendte ut 24 feilmeldinger før det styrtet i Atlanterhavet. Tre av de omkomne var nordmenn.

Air France ønsket ikke å kommentere havarikommisjonens avgjørelse om å granske saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere