*Nettavisen* Nyheter.

Fly forbanna på Avinor

Foto: (BERGEN NÆRINGSRÅD)

Næringslivet i Bergen varsler erstatningskrav fra Avinor på grunn av alle flyforsinkelsene i senere tid.

08.12.05 13:20

I et brev til ledelsen i Avinor skriver leder for Bergen Næringsråd, Helge Dyrnes, at forsinkelsene i høst er uakseptable.

Ikke hendelige uhell
- Situasjonen gir grunnlag for økonomisk erstatning, det gjelder også for krav fra enkeltbedrifter, skriver han til Avinor.

- Situasjonen i høst har vært helt uakseptabel. Avinors sentrale ledelse kan ikke skylde på hendelige uhell. Bergen Næringsråd mener at flyforsinkelsene har vært påregnelige sett fra Avinors side, og de må være erstatningsbetingende, heter det i pressemeldingen fra Næringsrådet.

Misser møtene
Helge Dyrnes påpeker at næringslivsledere i Bergen må reise til Oslo dagen før viktige møter, av frykt for å gå glipp av viktige møter som følge av forsinkelser.

- Jeg tar neppe feil når jeg antar at næringslivets kostnader sikkert er ti ganger så høye som de kostnader som Avinor sparer ved stram bemanning og inntekter fra bruk av norsk luftrom fra den såkalte nissetrafikken til Rovaniemi, sier Dyrnes.

- Vi må ha krav på spesifisert informasjon om årsakene til de mange flyforsinkelsene. Vi bør få vite hva som er den reelle situasjonen med hensyn til bemanningsberedskap og sykefraværsmønster, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag