RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GJENOPPTAR SØKET: Været har blitt bedre og nå gjenopptar redningsstyrkene søket etter savnede MH370.
GJENOPPTAR SØKET: Været har blitt bedre og nå gjenopptar redningsstyrkene søket etter savnede MH370. Foto: Andrew Winning (Reuters)

Fly framme ved nytt søkeområde

Sist oppdatert:
Et fly har nådd frem til det nye søkeområdet i jakten på forsvunne MH370.

Flysøket etter det savnede flyet fra Malaysia Airlines sør i Indiahavet er gjenopptatt, etter at været i området natt til fredag bedret seg, skriver NTB.

Søket etter vrakrester, som er observert fra flere satellitter, måtte innstilles som følge av tordenvær og kuling torsdag.

Natt til fredag bedret været seg, og ved daggry gikk flere fly på vingene igjen, opplyste hovedredningssentralen i Australia.

Søket skjer nå i et område rundt 1.100 kilometer lenger nordøst enn tidligere. Australske myndigheter melder fredag morgen norsk tid at et fly har nådd frem til det nye området, ifølge CNN.

Flytter søkeområdet

– Den nye informasjonen er basert på analyse av radardata mellom Sør-Kinahavet og Malakkastredet før kontakten forsvant, heter det i en kunngjøring fra redningsledelsen.

– Det er indikasjoner på at flyet fløy raskere enn tidligere anslått, noe som må ha resultert i økt drivstoffbruk og ha redusert avstanden flyet kunne tilbakelegge ut over Indiahavet.

Det nye søkeområdet er på hele 319.000 kvadratkilometer og begynner rundt 1.850 kilometer vest for Perth i Australia.

Mysterium

Rute MH370 fra Malaysia Airlines forsvant en knapp time etter avgang fra Kuala Lumpur 8. mars. Flyet skulle til Beijing i Kina og hadde 227 passasjerer og et mannskap på tolv om bord.

Hva som skjedde med flyet er fortsatt et mysterium, men mye tyder på at kommunikasjonssystemet om bord ble skrudd av med vilje, og at flyet deretter endret kurs.

Satellittbilder

Thailand meldte torsdag at en av landets satellitter hadde observert 300 gjenstander i havet.

En fransk satellitt observerte også over hundre gjenstander i sjøen, drøyt 2.500 kilometer sørvest for Perth på Australias vestkyst.

De største gjenstandene skal være over 20 meter store, og teorien er at det dreier seg om vrakrester fra det styrtede flyet. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere