RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fly instilt over hele landet

En lang rekke fly er innstilt på en rekke flyplasser torsdag morgen, men Avinor mener likevel ikke at uværet som rammer Sør-Norge, vil få store konsekvenser for luftfarten.

De aller fleste større flyplassene i Sør-Norge har innstilte fly i morgentimene torsdag, viser en oversikt fra Avinor. Bodø lufthavn måtte midlertidig stenges torsdag morgen på grunn av kraftig snøfall. Flytrafikken var imidlertid ventet å gå som normalt fra klokka 7.45, skriver Avisa Nordland.

Avinor har beredskap 24 timer i døgnet på alle landets lufthavner og mener situasjonen ikke er prekær. Flyene går så sant værforholdene tilsier det, sier pressesjef Sindre Anonsen i Avinor til NTB.

- Vi ser av erfaring at flytrafikken gjennomgående kommer mye bedre ut av det når vi får værsituasjoner som dette, nettopp fordi transporten foregår i lufta. Landbasert transport har mye større utfordringer, sier Anonsen.

Han forteller at sludd og snø kan by på utfordringer, men at beredskapen er svært god på flyplassene.

- Vi har mannskaper på flyplassene som kan få unna snø på rullebanene. Men vi så i forbindelse med ekstremværet Hilde at det var gjennomgående veldig få utfordringer for luftfarten. Flytrafikken gikk nesten som normalt, sier Anonsen.

Han oppfordrer folk til å følge med på nettsidene til Avinor og den lufthavnen de skal reise fra.

- Ting kan endre seg, så folk bør også ta kontakt med sitt flyselskap, sier Anonsen. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere