*Nettavisen* Nyheter.

Fly måtte nødlande i Saudi-Arabia

Foto: (Reuters/NTB scanpix)

29 personer ble skadd da et passasjerfly måtte nødlande i Medina i Saudi-Arabia søndag, opplyser saudiarabiske myndigheter.

02.07.14 14:14

Riyadh (NTB-AFP/Nettavisen): Flyet, en Boeing 767, kom fra Mashad i Iran og hadde 315 passasjerer om bord, hovedsakelig iranske pilegrimer.

En talsmann for saudiarabiske luftfartsmyndigheter opplyser at landingshjulene på den ene siden av flyet ikke ville folde seg ut før landing, og at kapteinen dermed måtte nødlande.

Bilder lagt ut på internett viser flammer som sto ut fra flyet idet det skled bortover rullebanen.

De aller fleste av de skadde har bare moderate skader og fikk legebehandling på flyplassterminalen. Men tolv personer ble så alvorlig skadd at de er fraktet til sykehus.

En talsmann for den amerikanske flyprodusenten sier at Boeing har blitt varslet om ulykken og er i ferd med å granske opplysninger.

Fallende kroppsdeler
Ifølge den britiske avisen Daily Mail skal det ha blitt rapportert om at deler fra en menneskekropp skal ha falt ned fra oven like før nødlandingen i Medina. Politiet sier at de to hendelsene ikke har noen sammenheng.

Et vitne skal ha ringt og fortalt politiet om hva som kom fallende ned fra himmelen like ved Jeddah.

Politiet sier de har funnet kroppsdeler i rommet hvor det ene landingshjulet er bortgjemt under flyvning.

Flere personer har forsøkt å gjemme seg ved flyets landingshjul i et desperat forsøk på å få et bedre liv på et annet sted. Bare et fåtall overlever den bitende kulden som oppstår når flyet er i marsjhøyde. (©NTB)

SE VIDEO: Flammene står etter flyet ved landing

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag