Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fly med 81 personer skled av rullebanen

ASIANA: Flyet fra Asiana skled av rullebanen.
ASIANA: Flyet fra Asiana skled av rullebanen. Foto: Kyodo (Scanpix)
Sist oppdatert:
20 skadd da Asiana-fly endte utenfor asfalten i Japan.

Flysikkerhetsmyndighetene i Japan etterforsker nå hvorfor et fly fra Sørkoreanske Asiana skled av rullebanen under landing i Hiroshima tirsdag.

Etter at flyet hadde skrenset ut og stoppet, brukte de 74 passasjerene og sju kabinansatte nødutgangene for å komme seg ut av flyet. Lokale medier rapporterer at minst 20 personer ble lettere skadd, skriver BBC.

Ifølge transportdepartementet i landet, kan flyets landingshjul ved landingen ha kommet borti radioutstyr plassert på et tårn like ved rullebanen. Dette utstyret hjelper fly med å treffe rullebanen, og det er funnet metallbiter fra dette utstyret på flyets venstre hjul. Det skal også være synlige skader på det seks meter høye tårnet.

Asianas ledelse har sagt de beklager det som har skjedd og vil samarbeide med japanske flymyndigheter for å finne årsaken.

SKADER PÅ FLYET:

Passasjerer har fortalt at de hørte et smell like etter at flyets hjul traff bakken, og at cabinen deretter ble fylt med røyk og det luktet brent metall. Flyet skal også ha skrenset på rullebanen.

- Det kom ut røyk og noen av oksygenmaskene om bord ble løst ut. De kabinansatte fikk panikk og jeg trodde vi skulle dø, sier en kvinnelig passasjer til japansk media.

Asiana har de siste årene vært involvert i to flyulykker. I 2013 døde tre personer da et fly krasjet ved landing på San Francisco flyplassen, og i 2011 døde de to pilotene da et fly krasjet i havet utenfor Sør Korea.

PASSASJERER: De om bord kom seg ut via nødutgangene. Minst 20 personer skal være lettere skadd.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!