RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fly med barn

Det er ikke så ille å fly med barn som du kanskje tror.
Det er ikke så ille å fly med barn som du kanskje tror. Foto: Jupiterimages (Thinkstock)
Gruer du deg til å fly med dine gretne, uregjerlige og høylydte håpefulle? Det er det liten grunn til.

1. Snakk med barna, forbered dem på at dere skal ut på en flytur og gi dem ansvar! Helt fra veldig liten alder, liker barn å få viktige oppgaver og å være til hjelp. Gi dem for eksempel en egen håndbagasje og la dem pakke den med ting de vil ha med selv (innenfor rimelighetens og lovens grenser, selvsagt).

2. La barna heller løpe litt omkring og leke på flyplassen, enn om bord på flyet. Hør i infoskranken på flyplassen om det finnes noen lekeområder for barn, og bruk dem. Da får de ut energi, og blir forhåpentligvis roligere under selve flygningen!

3. Ha med underholdning i form av fengende lesestoff, samt dataspill, favorittfilmer eller musikk til mediespillerne, enten det er smartmobil, pc, nettbrett eller en bærbar DVD-spiller. Aktivitetsbøker med klistremerker, tegnebok og små reisespill kan også være gøy for de minste. Det er ikke alltid flyselskapenes in flight-underholdning faller i smak eller er på et språk som barnet forstår. Velg om mulig flyselskap som har underholdning tilpasset barn, spesielt på langturer.

4. Husk at en god, gammeldags kortstokk er en veldig sosial og koselig måte å få tiden til å gå på. Det går dessuten faktisk an å legge kabal med den fysiske versjonen også – ikke bare på skjerm!

5. Velg vindusplass, så minsten kan følge med utenfor og eventuelt lene seg mot veggen om han sovner.

6. Ikke gi ungene sukker før en flytur! Veldig mange barn blir ekstra rastløse av sukkerinntak, så ikke propp dem med sjokolade, kjeks og søte drikker. Frukt, mindre søte kjekser og nøtter er bedre i så måte, og lurt å ha med underveis. Husk dessuten å bestille barnemeny når du bestiller flybilletter.

7. Ta med tøfler eller «gymsokker» til å ha på flyet, så ungene kan ha beina oppe i setet om de vil. Ta på dem romslige, behagelige klær. Ha også med minst ett skiftesett, og gjerne også nødklær til voksne. Det er fort gjort å velte et glass med drikke på den trange plassen.

8. Rør på dere! Små bein blir ekstra fort rastløse, så ta jevnlige rusleturer i midtgangen.

9. Ta med ørepropper. Det er mye støy i fly, og ørepropper gjør det lettere å sove. Det finnes også ørepropper som fungerer som trykkutliknere, om barnet får vondt i ørene under avgang og landing. Forbered barna på at det kan gjøre vondt i ørene når flyet letter og lander, slik at de ikke blir unødvendig redde.

10. Gjennomfør kveldsrutinene om dere skal fly om natten, og forbered barnet på at det skal sove.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere