RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fly nødlandet på Værnes

Foto: OR AAGE HANSEN / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Sendte ut «mayday-signaler».

Et Widerøe-fly med 23 passasjerer har foretatt en nødlanding på Værnes flyplass utenfor Trondheim.

Har du tips eller bilder? Ta kontakt på vaktsjef@nettavisen.no

Flyet skal ha sendt mayday-signaler til tårnet etter en røykutvikling i kabinen, får Nettavisen opplyst av operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Klokken 20.05 landet flyet på Værnes.

- Ingen av passasjerene har kommet fysisk til skade, men alle får tilbud om psykososial oppfølging. Passasjerene er nå evakuert og blir ivaretatt av politi og helsepersonell på flyplassen, sier operasjonsleder Monica Ravlo ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen.

Hvor lang tid det tok fra røykutviklingen oppstod til flyet kunne lande på en ledig rullebane, vet hun ikke, men hun forteller at de fikk melding om dramatikken ni minutter før flyet landet.

- Røyktutvikling i fly med 20 passasjerer som landet på Værnes ca kl 2005. Alle personene er ute av flyet og ivaretas, skrev Nord-Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Alle nødetater ble sendt til Værnes, som er hovedflyplassen i Trøndelag. Også politipatruljer fra nabofylket ble sendt nordover.

- Vi ble bedt om å bistå Nord-Trøndelag politidistrikt etter at det ble sendt mayday-signaler. Vi vet ikke mer enn at det har vært røykutvikling i en Widerøe-maskin som har bedt om å bli prioritert i forbindelse med landing. Passasjerene er nå evakuert og bistandsanmodningen er avlyst, sier Leif Berglund til Nettavisen.

Det var adressa.no som først omtalte saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere