Gå til sidens hovedinnhold

Fly observerte Andhøys båt

Et fly fra tollmyndighetene på New Zealand fikk torsdag kveld lokal tid øye på Jarle Andhøys seilbåt i internasjonalt farvann.

Wellington (NTB): Et fly fra tollmyndighetene på New Zealand fikk torsdag kveld lokal tid øye på Jarle Andhøys seilbåt i internasjonalt farvann.

Ifølge New Zealand Herald sirklet flyet rundt seilbåten Nilaya og prøvde å få kontakt med mannskapet om bord, men besetningsmedlemmene svarte ikke på radioanropene fra flyet.

Ettersom båten på observasjonstidspunktet befant seg utenfor New Zealands territorialfarvann, som strekker seg 24 nautiske mil ut fra kysten, har tollmyndighetene ikke anledning til å stoppe seilbåten.

Observasjonen bekreftes overfor Dagbladet av talsperson Sarah Stavropoulos fra tollmyndighetene på New Zealand.

– Den ble observert med et fly rundt 18-tiden lokal tid. Men vi har ikke fått rapporter om at båten er observert siden da, sier Stavropoulos.

Ifølge New Zealand Herald oppfordrer tollmyndighetene alle som har oppdatert informasjon om båtens posisjon, til å kontakte dem.

På en pressekonferanse i Oslo torsdag kveld norsk tid ble det klart at den omstridte skipperen har til hensikt å seile til det antatte ulykkesstedet for å finne spor som kan kaste lys over hva som skjedde da tre av besetningsmedlemmene på Berserk mistet livet.

Målet med ekspedisjonen er angivelig å finne fortøyningsutstyr og annet utstyr som ble plassert på land, samt gjøre et forsøk på å finne Berserk i området der signalene fra nødpeilesenderen ble lokalisert.

Jarle Andhøy har ikke innhentet de nødvendige tillatelser verken fra norske eller newzealandske myndigheter til å foreta en slik ekspedisjon. (©NTB)

Kommentarer til denne saken