*Nettavisen* Nyheter.

Fly på vei fra London landet i feil land

LANDET FEIL: Et fly fra selskapet British Airways landet i feil land mandag morgen. 

LANDET FEIL: Et fly fra selskapet British Airways landet i feil land mandag morgen.  Foto: Tim Ockenden (Pa Photos / NTB scanpix)

Passasjerene om bord et British Airways fly fikk seg en overraskelse da de landet. De skulle nemlig til Düsseldorf, men landet i Edinburgh.

En pilot-tabbe skal være grunnen til at flyet ikke bare landet i feil by, men også i feil land mandag. Flyet skulle egentlig til den tyske byen Düsseldorf, men endte opp i den skotske hovedstaden Edinburgh.

Passasjerene skal ikke ha visst at de landet feil før «velkommen til Edinburgh» ble annonsert over høyttaler-anlegget i flyet, det melder BBC.

London City Airport publiserte i etterkant en unnskyldning på Twitter:

«Selv om Edinburgh er flott på denne tiden av året, beklager vi at passasjerer på vei til Düsseldorf med flyet BA3271 landet i den skotske hovedstaden, i stedet for den tiltenkte destinasjonen. Dette skyldes feil reiseplan fra WDL»

Også flyselskapet British Airways beklaget hendelsen på sin Twitter-konto:

«Vi beklager eventuelle ulemper dette har forårsaket. Som vi tidligere har informert, har vi for øyeblikket ingen informasjon om dette. Vi vet imidlertid at det er en forventet avreise klokken 10.30»

Stenge toaletter og ingen snacks

BBC har snakket med en av passasjerene om bord flyet, 24 år gamle Sophie Cooke.

- Piloten sa han ikke hadde peiling på hvordan det skjedde. Han sa det aldri hadde skjedd før, og at crewet prøvde å finne ut av hva vi kunne gjøre, sier hun til BBC.

Flyet sto ifølge Cooke på flyplassen i to og en halv time før de endelig kunne dra videre til den egentlige destinasjonen.

- Det ble veldig frustrerende. Toalettene var stengt, og de gikk tomme for snacks, sier hun til avisen.

Flightradar24 har lagt ut et skjermbilde av reisen på deres Twitterkonto, der man ser at flyet dro til Edinburgh i stedet for Düsseldorf.

«Ikke en flott start på uken - takket være en feil flyplan» skriver de på Twitter.

Tar til Twitter

Nå prøver BA og WDL Aviation å finne ut hvorfor feil reiseplan ble fulgt. En teori er ifølge BBC at pilotene tok i bruk reiseplanen fra søndag, da flyet fløy tur-retur Edinburgh.

Flere av passasjerene om bord tok til Twitter etter turen for å spørre hvordan flyselskapet klarte å gjøre denne feilen. Brukeren Son Tran skrev følgende:

«British Airways, kan dere forklare hvordan morgen-turen min fra London City Airport til Düsseldorf landet i Edinburgh? Selv om det er et interessant konsept, så tror jeg ingen om bord har meldt seg på dette mysterie-reise-lotteriet..»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.