RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fly på vei til Rygge krasjet med fugler - måtte returnere

Her står flyet på flyplassen i Gdansk etter en avbrutt take-off søndag kveld. Passasjer Henning Hammer Torp forteller om en ubehagelig opplevelse.
Her står flyet på flyplassen i Gdansk etter en avbrutt take-off søndag kveld. Passasjer Henning Hammer Torp forteller om en ubehagelig opplevelse. Foto: Privat
Sist oppdatert:
Passasjer: - Det var ubehagelig.

- Vi fikk beskjed om at det var noen fugler som hadde krasjet med motoren, sier passasjer Henning Hammer Torp, som var passasjer i Ryanairs flyvning fra Gdansk til Moss lufthavn Rygge, søndag ettermiddag.

Han forteller at flyet var midt i takeoff og at det hadde god fart, da det angivelig skal ha truffet en flokk med fugler.

- Ble brått avbrutt
- Vi hadde god fart, da takeoff brått ble avbrutt, sier Torp til Nettavisen.

Han forteller at det ikke var panikk i flyet.

- Det var ubehagelig, og folk som har flyskrekk synes nok ikke dette var en hyggelig opplevelse, men jeg opplevde ikke at det var panikk, sier han. 

Les også: Ivan nektet å la hunden fryse i hjel i isdammen

Roser personalet
Torp roser personalet om bord i flyet, for måten de ble tatt hånd om på.

- Vi fikk rask informasjon, og selv om det var litt språkproblemer, så informerte kapteinen raskt om hva som hadde skjedd, så her har ikke Ryanair noe skyld, det var nok fuglene sin skyld denne gangen, sier Torp på telefon fra Gdansk like før klokka 19.

Passasjerene har da fått beskjed om at et nytt fly skal være på vei.

Pressekontakt ved Moss lufthavn Rygge, Silje N. Thoresen bekrefter at det har vært en forsinkelse fra Gdansk.

- Det vi har fått beskjed om er at flyvningen fra Gdansk er forsinket fordi det har vært et flybytte. Mer enn det vet ikke jeg nå, sier hun.

Og så Ryanair bekrefter hendelsen.

- Besetningen på flighten fra Gdansk til Rygge kansellerte take-off på grunn av en mindre kollisjon med fugler på rullebanen. Flyet returnerte til gate, der passasjerene ble flyttet over i et nytt fly, som fløy dem til Rygge. Ryanair beklager til alle passasjerene som ble berørt av forsinkelsen, skriver kommunikasjonssjef  Lisa Cashin i en epost til Nettavisen.

Les også: - Det var mange som skrek. Til og med flyvertinnen var redd

Lik Nettavisen på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere