Flyalarm hengte seg opp i Drøbak

Ulte i over en og en halv time mens Sivilforsvaret desperat lette etter nøkkelen som kunne bringe alarmen til taushet.

11.06.14 14:18

«Drøbak. Flyalarmen har hengt seg opp. Sivilforsvaret er kjent med problemet og jobber med saken», skrev politiet i Follo på Twitter.

Klokken 12.00 i dag ble Sivilforsvarets flyalarmer testet over hele landet. Mens det ble tyst i hele landet igjen etter cirka ett minutt, fortsatte det å ule like herlig i Drøbak.

En og en halv etter at testingen skulle være over var det fortsatt ikke blitt stille i badebyen ved Oslofjorden.

Den trøblete flyalarmen befant seg nord i Drøbak, ved et av stedets store båthavner, i Vindfangerbukta, får Nettavisen opplyst av en journalist i Akershus Amtstidende.

- Hundene mine blir gale av lyden
Sylvi Hannestad som bor i området ringte Sivilforsvaret, skriver Akershus Amtstidende.

- Sivilforsvaret fortalte meg at alarmen hadde hengt seg opp, og at de ikke har lokalisert nøkkelen.

Hun sier at hun snakket med en sentral i Tønsberg.

- Jeg vet ikke hvor denne nøkkelen befinner seg, men jeg håper de finner den snart, for de to hundene mine blir helt gale av lyden, sier Hannestad.

Politiets operasjonssentral i Follo sier til Nettavisen at de ikke har fått unormalt mange telefoner fra folk som ber politiet sette en stopper for flyalarmen som foreløpig ikke lar seg stilne.

- Fant ikke nøkkelen
Klokken 13.40 ble det stille for alle nordpå. Sivilforsvarsinspektør i Sivilforsvaret Dag Sigmund Kaasin forklarer nærmere.

- Dette har faktisk aldri tidligere skjed med noen av våre anlegg, så vi vet fortsatt ikke hvorfor dette skjedde, sier han.

Når det gjelder nøkkelen sier han at det ikke fantes en nøkkel på stedet.

- Vi fikk hjelp av brannvesenet som rykket ut og fikk slått av alarmen. Samtidig var en av våre serviceteknikere på vei, forteller Kaasin.

Anlegget skal nå tas ned for å finne ut hva som gikk galt da alarmen hengte seg opp.

Høres av halvparten
Over halvparten av befolkningen, de fleste i byer og tettsteder, hørte Sivilforsvarets tyfoner, meldte NTB onsdag morgen.

Ved varslingsprøven sendes signalet for flyalarm. Signalet blir gitt med korte støt i omtrent ett minutt klokka 12. Faren over-signalet med ett støt i omtrent et halvt minutt sendes klokka 12.05.

Sivilforsvaret har omtrent 1.250 operative varslingsanlegg i Norge. De testes rutinemessig ved offentlig varslingsprøve to ganger i året.

HTML EMBED

Flyalarmen som hengte seg opp befinner seg nord i Drøbak. Foto: (Googlemaps)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.