RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flybussen er nesten tom, men Olaf må nekte passasjerer å bli med

SYNES DET ER KOMISK: Sjåfør Olaf Teigen forteller at det stadig vekk hender at han kjørrer helt tom buss fra flyplassen og opp til Øverbygd.
SYNES DET ER KOMISK: Sjåfør Olaf Teigen forteller at det stadig vekk hender at han kjørrer helt tom buss fra flyplassen og opp til Øverbygd. Foto: Stein Wilhelmsen
Sjåfør Olaf Teigen synes det er merkelig at han ikke kan tilby sivile transport med forsvarets buss.

(NORDLYS.NO): En situasjon som 71-årige Teigen synes er både uforståelig og litt komisk.

For noen måneder siden ble det kjent at Forsvarets logistikkorganisasjon (Flo) i sin nye anbudsrunde på flybusstjenester ikke ga adgang for sivile passasjerer å være med bussene. Rutene skulle være forbeholdt Forsvarets personell.

Kjører ofte tom buss

– I mine mange år som bussjåfør er dette det merkeligste jeg har vært med på. Både jeg og Bussring kan ikke gjøre noe annet enn å forholde oss til bestemmelsene, sier Teigen til Nordlys.

Han forteller at det hender stadig vekk at han kjører helt tom buss fra flyplassen og opp til Øverbygd.

– De som tidligere brukte flybussen som Forsvaret har for sitt personell, er nå så godt som sluttet å forsøke å bli med. Det er bare tidvis noen som dukker opp og vil være med.

Da må Teigen si nei.

Ikke fått kjeft

– Det hender at jeg har fire fem biler bak meg når jeg kjører ut fra flyplassen, det er helt sikkert sivile som har kommet med flyet og har ordnet seg med kjente som kommer og henter dem. Det er jo helt vilt at de ikke skal få anledning til å dra med bussen som Forsvaret har i drift for soldatene, når den likevel er nesten helt tom. Er den full av soldater må jo de sivile vike.

– Etter at jeg henvendte meg til forsvarsministeren med denne saken er det klart at det ikke kan gjøres noe med dette før et nytt anbud åpnes. I svaret fra Forsvarsdepartementet er vi lovet at man skal se på dette når nytt anbud skal inngås, sier målselvordfører Helene Rognli.

Trafikksjef Øystein Torød i Bussring sier til Nordlys at selskapet ikke fikk kjeft fra publikum i den første tiden etter at den nye bestemmelsen trådte i kraft.

– Men etter at dette har gått noen runder i media har de fleste forstått at dette ikke er noe vi har bestemt, men må forholde oss til, sier Torød.

Les flere saker fra Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere